Fanfare

Jeugdorkest fanfare Juliana speelt tijdens ‘Open Dorpshuis’

Aanstaande zaterdag 24 september houdt het dorpshuis open huis! Ze presenteren dan alle activiteiten/lessen die gegeven worden in en rondom het dorpshuis en ook alle verenigingen die het dorpshuis gebruiken krijgen de kans zich dan te laten zien. Het jeugdorkest van Fanfare Juliana repeteert wekelijks in het dorpshuis op woensdagavond van 18.45-19.45 uur. In het jeugdorkest leren beginnende muzikanten om samen muziek te maken. Sinds kort repeteert het jeugdorkest onderleiding van Richard Vrijhoef. Hij is vorig jaar de nieuwe dirigent van de fanfare geworden en neemt nu ook het jeugdorkest en de lessen voor zijn rekening. Samen hebben ze nog maar een paar repetities achter de rug maar nu al gaan ze een spetterend concert geven! Op zaterdagochtend om 11.00 uur zullen zij het open huis openen met hun altijd vrolijke en afwisselende klanken! Natuurlijk in / voor het dorpshuis!

Wij hopen u dan allemaal te zien, tot dan!

AMV/ blokfluitles voor de leerlingen van de Maerten van de Velde school

Sinds twee jaar verzorgt Fanfare Juliana in samenwerking met de Maerten van de Velde school blokfluitles en algemene muzikale vorming(AMV) voor de leerlingen vanaf groep 3. De kinderen krijgen één keer in de week, op donderdagmiddag na school, blokfluitles van een gediplomeerde lerares. Het doel van deze lessen is de kinderen enthousiast te maken voor het maken van muziek. In kleine groepjes maken ze kennis met noten lezen, ritmes spelen, maat houden en natuurlijk echte liedjes leren spelen op de blokfluit.

Daarnaast is blokfluitles/ AMV een uitstekende basis in de muziek. Met deze basis op zak is het leren bespelen van een ander instrument vaak een stuk makkelijker. Wil een kind na AMV bijvoorbeeld trompet komen spelen bij de fanfare. Dan hoeft hij/zij geen noten meer te leren lezen en zijn de meeste ritmes al bekend wat vaak een heleboel tijd scheelt.

Deze week is er op school een brief uitgedeeld over deze blokfluitlessen/AMV. Het is namelijk weer mogelijk om hiervoor in te schrijven! Voor nieuwe leerlingen zijn de eerste twee lessen gratis. Zodat de kinderen daarna kunnen beslissen of blokfluitspelen/AMV wat voor hen is. De kosten van de lessen bedragen € 7,50 per maand, een lesboekje en een blokfluit krijgen de kinderen in bruikleen. Lijkt dit uw kind erg leuk dan kunt u hem/haar inschrijven door de brief in te vullen en deze op school in te leveren of door een mail te sturen naar fanfarejuliana@hotmail.com, ook met verdere vragen kunt u daar terecht.

Met muzikale groet,  Fanfare Juliana