Goud voor Blesruitermenster Sonja de Jong op Hippiade

minimarathon ab 2011 074 Afgelopen zaterdag werden de nationale kampioenschappen Mennen 2011 van de K.N.H.S. voor de disciplines vaardigheid en dressuur verreden te Ermelo. Drie Blesruitermensters te weten, Sonja de Jong, Sabine Beume (vaardigheid) en Linda Borst (dressuur)  hadden zich hiervoor, via de districtkampioenschappen, geplaatst.

Sonja moest als 5e van start bij de vaardigheid (kegeltjes parcours). Uit de resultaten van haar voorgangers bleek dat de parcoursbouwer een “technisch” parcours had gebouwd en er dus “pittig” gereden moest worden om binnen de toegestane tijd van 2,43 min te blijven.

Sonja was de eerste die net binnen deze tijd bleef maar wel ten koste van het afrijden van één balletje en dat betekent normaal gesproken bij een dergelijke wedstrijd dat je niet meer in de prijzen valt. Dus Sonja de pony’s uitgespannen en op stal (van het KNHS centrum) gezet, de kar op geladen, gereed om richting huis te gaan. Later klonk ineens  de naam van Sonja door de omroep. Bij informatie bij de ringmeester bleek dat geen van de andere deelnemers in haar klasse  het resultaat van Sonja hadden kunnen verbeteren en zij dus nationaal kampioen was. De prijsuitreiking moet altijd met aanspanning en in tenue en vind plaats op het hoofdterrein. Dat was dus even snel Benno en Sarina weer van stal, kar uitladen en met “vereende krachten” ingespannen, ik heb nog nooit een tweespan zo snel voor de wagen zien staan en ook nog even in officieel tenue.

Benno en Sarina met beide een oranje deken en sjerp met de kampioenslinten om hun nek op het hoofdterrein van het KNHS centrum voor de prijsuitreiking ja, dat is de droom van iedere menner. Door de federatie vertegenwoordiger werd Sonja de gouden plak omgehangen  en kon zij op voor de ereronde.

Leo en Dora (ouders) en broer met vriendin volgen niet altijd even enthousiast de resultaten van Sonja maar waren nu wel aanwezig en deelden dus mee in de feestvreugde.

En dat het resultaat al snel ook Zoeterwoude had bereikt bleek bij thuiskomst van Sonja, bij het inrijden van het Westeinde (in de volksmond genoemd “de hel”) bleek dat de buurt de vlaggen hadden gehesen, de brug versierd en snel een spandoek hadden gemaakt met de tekst “Benno en Sarina moesten het doen en maakten Sonja Kampioen” Dat is nog eens een thuiskomst.

Sabine Beumer deed er alles aan om ook goed te eindigen en haalde alles uit haar pony’s Kees en Anja maar de tijd bleek voor haar te scherp. 

Bij de dressuur reed Linda Borst met haar pony Gwen, altijd goed voor een goed resultaat, niet haar sterkste proef en eindigde in de “middenmoot” maar voor beiden geldt, uit mogen komen op een nationaal kampioenschap is op zich al een hele prestatie.

Sonja namens alle Blesruiters en vooral van de Menners van harte proficiat.

Voor meer foto’s en nieuws over de blesruiters kijk op www.blesruiters.nl

Ab