Kortebaan draverij op vrijdag 7 oktober

Kortebaandraverij op vrijdag 7 oktober

Iedereen is van harte welkom

Volgende week vrijdag gaat het gebeuren, dan staat Stompwijk volledig in het teken van de Kortebaandraverij. De vergunningen zijn rond en ook de overige voorbereidingen zijn bijna afgerond. Vrijdagmiddag om 13.30 uur valt de eerste start. Zorg dat u op tijd aanwezig bent, zodat u ook nog een gokje kunt wagen bij de totalisator. Hieronder volgen nog een aantal praktische mededelingen.

Parkeren

Het is niet mogelijk op het feestterrein te parkeren. Kom daarom zoveel mogelijk op de fiets. Als u toch met de auto komt, volg dan de aanwijzingen op van de verkeersregelaars. Auto’s moeten worden geparkeerd bij de sporthal of elders in het dorp. Stompwijkers willen wij vragen zoveel mogelijk parkeerruimte beschikbaar te stellen.

Fietsenstalling

Op het terrein is een fietsenstalling op de plaats, waar normaal de kermis is. Volg ook hier de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Prognose

Ook voor deze Kortebaandraverij hebben wij de gebroeders Jansen bereid gevonden een prognose te maken. De prognose zal uiterlijk donderdag op onze website worden geplaatst (www.stompwijksepaardendagen.nl).

Vlaggen

De Kortebaandraverij is een feestelijke gebeurtenis. Bij een feest horen vlaggen. Wij vragen daarom iedereen die dag de vlag uit te hangen.

Raad het winnende paard

Voor de kinderen t/m 12 jaar is het mogelijk het winnende paard te voorspellen. Daarmee kunnen zij een prijs winnen. Onderstaande bon kan worden gedeponeerd in de melkbus bij de ingang van het feestterrein voor de aanvang van de kortebaandraverij.

Dit formulier is te downloaden via www.stompwijksepaardendagen.nl.

Vrijwilligers

De opbouw van het terrein en alles er om heen begint op woensdagmiddag 14.00 uur. Alle vrijwilligers roepen we op de helpende hand toe te steken. De vrijwilligers die woensdagmiddag niet kunnen, vragen we woensdagavond om 18.00 aanwezig te zijn. Zaterdag 8 oktober start de afbouw vanaf 9.00u ‘s ochtends. Ook dan hebben we dringend behoefte aan vrijwilligers. Laat je niet kennen en kom ons ook dan helpen. We rekenen op jullie.

Regels tijdens de Stompwijkse Harddraverij op 7 oktober

Om het feest in goede banen te leiden, hebben we een paar mededelingen en vragen we uw medewerking in het naleven ervan.

Op de strook vanaf de Gouden Leeuw tot en met het schoolplein is het verboden te parkeren. Dit om de fietsers en taxi’s alle ruimte te geven.

De politie heeft aangekondigd drankcontroles te houden. Dus wees verstandig: “Maak de borrel die je drinkt niet extra duur, glaasje op ………… niet achter het stuur (ook geen brommerstuur!)”.

Als bestuur staan we volledig achter het beleid dat er geen drank wordt verkocht aan jongeren onder de 16 jaar. Om dit beleid goed uit te voeren, gelden dezelfde regels als tijdens de kermis. Alvorens bonnen te kopen, moet iedereen zich legitimeren. Vervolgens krijgt hij of zij een polsbandje uitgereikt in en onderscheidende kleur voor 16 plussers en voor 16 minners. Een persoon die niet over een bandje beschikt, kan aan de bar geen drank kopen en zal alsnog een bandje moeten halen.

De feesttent op het terrein wordt om 21.00 gesloten. De laatste ronde is om 20.30 uur. Daarna is er een afterparty in Het Blesse Paard.

Voor de laatste mededelingen verwijzen we naar de website www.stompwijksepaardendagen.nl.

Bestuur Nooit Gedacht