toernieuws

 

Toernieuws Toerclub Stompwijk

De A-groepen reden afgelopen zondag naar Maasland.

De B- en C-groepen kozen ervoor om de Rabobank sponsortocht te rijden. De C reed in 2 groepen van 6 de mooie 60km-route. Mede dankzij het schitterende weer was het zeer geslaagd.

De B vertrok met z’n 9-en van het erf van Theo naar de inschrijfplaats die echter pas om 9.00 uur open zou gaan. Daarom reden we eerst een ommetje langs de Vliet en door Leidschendam waar we Cees van der Meer tegenkwamen. Toen de hele groep vroeg “Cees rijd je met ons de Rabo sponsortocht mee?” sloot Cees zich bij ons aan! Bij de inschrijfplaats vulde iedereen z’n inschrijfkaart, voor de 60 km, in en, het belangrijkste, het nummer van het goede doel. Hier voegde zich nog een TC-er bij ons, zodat we verder met z’n 11-en op pad gingen. Jaap kende, als bedenker, de route, dus reden we vlot door het groene hart naar de verschillende controleposten. Niemand van ons imiteerde Piet Kleine die ooit in de Elfstedentocht bij een stempelpost doorscheurde en een diskwalificatie opliep! Na zo’n km of 50 arriveerden we bij de Theetuin van Wouwtje in Hazerswoude. Het weer was inmiddels zo goed geworden dat we lekker buiten van de koffie met lekkers konden genieten. Uitgaande van de drukte op de fietspaden op de terugreis, velen met een Rabo vlaggetje, is de tocht qua deelnemers waarschijnlijk een succes geweest. Ik ben benieuwd naar de gegevens hierover. We kwamen om 11.45 uur weer in Stompwijk aan voor de laatste stempel waarna de kaarten ingeleverd konden worden. Omdat dit tevens de laatste seizoensrit was, namen we, met enige weemoed, als groep afscheid van elkaar. Het is een gezellig seizoen geweest met prachtige routes. Hopelijk houden we Cees ook weer in de gelederen.Om 12.15 uur weer thuis in Leiden met 85 km op de teller.

Hans Heemskerk

De laatste rit op de kalender is dus verreden. Maar ook de komende maanden hoef je je fiets nog niet op te bergen. In het herfst- en winterseizoen is het vaak nog prachtig fietsweer, zoals we deze week kunnen merken. Daarom blijft de toerclub ook dan zondagse clubtochten rijden. De start is dan vanaf de Meerlaan op de parkeerplaats tegenover het Blesse Paard en met de groepen waarvoor animo is. Vertrektijd is voorlopig om 9.00u, vanaf december om 9.30u. Bij de start bepalen we welke richting we op rijden en de afstand zal iets korter zijn dan in de zomer. We hopen dus ook de komende maanden weer velen aan het vertrek te zien.

Aan het eind van het seizoen is het ook weer tijd voor ons clubblad “Op de Pedalen”. Hebt u mooie, ontroerende of gewone verhalen met foto’s of alleen foto’s over het fietsseizoen?

 

Mail het naar de redactie: clubblad@toerclubstompwijk.nl