Marathonschaatsen weer van start

Marathonschaatsen weer van start

A.s. zaterdag is eerste wedstrijd voor het marathon schaatsen. De wedstrijd over 100 ronden voor heren, dames 50, in Deventer telt niet mee voor de KPN cup. Een opwarmer voor de eerste officiële wedstrijd in Amsterdam op 15 oktober. Ook de rijders van de Stompwijkse ijsclub zijn weer van de partij. Sterker nog: de eerste Stompwijkse dame in het landelijke geweld is een feit. Zoey van den Bosch gaat op het hoogste niveau van het marathonschaatsen acteren. Namens alle Stompwijkse schaatsliefhebbers wensen we haar veel succes. Joost Juffermans en Martijn van Es, twee geroutineerde bikkels in het marathon schaatsen zijn weer van de partij. Het programma voor seizoen 2011/2012 bestaat uit 14 wedstrijden om de KPN cup. Telkens over 125 ronden, voor de dames wisselend 60 en 70 ronden. Drie superprestige wedstrijden op FlevOnice over 75 km, dames 50 km. Verder op de Oostenrijkse Weissensee vier wedstrijden, waaronder de 200 km alternatieve Elfstedentocht en één wedstrijd in Italië. Natuurlijk hopen wij op een ijswinter waarin we na 15 jaar naar Friesland af kunnen reizen voor de enige echte Elfstedentocht.

Start a.s. zaterdag in Deventer: 1e divisie 18.00 uur, dames 19.00 uur en Topdivisie om 20.00 uur. Dan zaterdag 15 oktober in Amsterdam start 1e divisie om 18.00 uur, dames om 19.30 uur en Topdivisie om 20.30 uur.

Aad de Haas