Joost opent seizoen met nieuwe toptijd

Joost opent seizoen met nieuwe toptijd

Zoals al jaren traditie is, slaan veel schaatsteams aan het begin van het nieuwe schaatsseizoen hun tenten op in Duitsland, om hier aan de vorm te werken. Het marathonteam van Joost Juffermans had Erfurt gekozen om de conditie aan te scherpen. Als afsluiting van de trainingsweek werd een 5000 meter gereden. Joost toonde aan dat hij naar mate de jaren vorderen hij steeds harder gaat rijden. Hij scoorde een eindtijd van 6.33.80 en verbeterde hiermee zijn persoonlijk record met meer dan 2 seconden.

Thom van Beek verbleef met zijn nieuwe team 1Np voor een trainingsstage in Inzell. Ook hij waagde zich aan de 5000 meter. Zijn score was 6.38.84, waarmee hij 0,12 sec sneller was dan zijn p.r. vorig jaar gereden tijdens het NK Allround. Op de 1000 meter liet hij 1.12.69 noteren.

Joost en Thom komen later deze maand in actie bij de Holland Cup in Enschede, waar tickets te verdelen zijn voor het NK Afstanden.

 

Tom de Haas