Marathon schaatsen

Marathon schaatsen

De Haagse Uithof was afgelopen zaterdag goed gevuld met schaatsliefhebbers. Ze kregen waar voor hun geld. Leuke wedstrijden waarbij snelheid, behendigheid en vooral koersinzicht belangrijk zijn. De tussensprints vergen veel van de rijders maar als je voor het klassement rijdt moet je wel meedoen. Ralf Zwitser verloor zijn leiderstrui aan de sterke rijdende Rob Hadders. Ondanks inspanningen van Martijn van Es  konden ze geen vuist maken tegen de overmacht. De BAM formatie beheerst de wedstrijden en klasbak Arjan Stroetinga is de afmaker. Hij won voor alweer Ingmar Berga en Karlo Timmermans. Deze drie stonden in Eindhoven ook op het schavot in de zelfde volgorde. Joost Juffermans is natuurlijk een van de sterkste rijders. Echter iedereen heeft angst voor Joost. Ze laten hem niet gaan en als eenling een rondje pakken is wel bijzonder moeilijk, ook al eet je twintig borden Brinta. Zoey van den Bosch reed haar wedstrijd weer prima uit, hoewel ik de indruk had dat het vorige week wat gemakkelijker ging. Thom van Beek heeft geen moeite met de snelheid van de 1e divisie. Hij had helaas niet in de gaten dat er bij ronden bord op 6 werd afgesprint voor het peloton. Hij miste de boot. De geluidsinstallatie op de Uithof is natuurlijk ook niet van hoge kwaliteit. Volgende wedstrijden a.s. zaterdag in Haarlem. Start om 18.00 uur 1e divisie, dames om 19.30 uur en Topdivisie om 20.30 uur.

Aad de Haas