Marathonschaatsen

marathonschaatsenMarathon Schaatsen

Op het altijd snelle Haarlemse ijs was door de mist, de wedstrijd moeilijk te volgen. Het vele publiek kreeg echter toch waar voor de entreekaart. Een levendige wedstrijd welke nooit echt stil viel. Arjan Stroetinga is momenteel duidelijk de snelste sprinter, hij won de massasprint voor Groeneveld en Berga. Zijn derde overwinning op rij.

Bij de dames won Foske Tamar van der Wal voor Mariska Huisman en Maria Sterk. Net als bij de heren ook bij de dames een massa sprint. Ook een snelle wedstrijd waarbij de ploeg van Mireille Reitsma keer op keer aanviel om een rondje te pakken. Het lukte niet, maar gevolg was dat veel rijdsters moesten afhaken onder het geweld van de vele versnellingen. Ook Zoey van den Bosch moest afhaken. Bedenk dat men in een dergelijke wedstrijd wel 4 of 5 keer de 1500 meter moet rijden en dat was voor Zoey een beetje te veel.

Joost Juffermans kan dat wel aan. Hij ontsnapte met nog vier rijders en pakte een halve ronde. Jammer dat zijn medevluchters met o.a. Stroetinga, niet volle bak wilden doorrijden. En dan ruikt een jachtig peloton haar prooi en stopt niet meer. Jammer, maar het geeft wel de goede vorm van Joost aan. Joost finishte als 16e.

Martijn van Es was door de roulatie in de ploeg een weekendje vrij.

De volgende wedstrijd is a.s. donderdag in Dronten een nationale wedstrijd voor masters, dames en Topdivisie. Vrijdag op de Haagse Uithof voor de Oomscup en zaterdag op de Ireen Wust baan in Tilburg. 1e divisie start om 18.00 uur dames om 19.30 uur en Topdivisie 20.30 uur.

Aad de Haas