Zeriouz Zoeterwoude

_MG_8657Top 100 bijna vol

Zeriouz Zoeterwoude trekt ook lokale bekendheden

Het gaat goed met Zeriouz Zoeterwoude, het initiatief waarmee de Zoeterwoudenaren Willy Atsma en Lise Lotte Dekker ondersteund door een leger vrijwilligers aanhaken bij Serious Request. Met hun ‘levende variant’ op Het Glazen Huis van 3FM zamelen ook zij geld in voor het Rode Kruis. Op 22 december vormen Café en Zalen van De Meester het decor voor een avondvullend spektakel met optredens van bekende en minder bekende (pop)muzikanten uit de regio.

Krap een maand na de eerste aankondigingen heeft het tweetal de Top 100 al bijna vol. Het zijn de favoriete nummers van deelnemende bands, duo’s en solisten. Daarvan zullen er op 22 december 50 gespeeld worden. Welke dat zijn, bepaalt het publiek door er geld op te bieden. Dat kan reeds vooraf door onder vermelding van het betreffende nummer te storten op bankrekening 47 16 38 951 (zie ook www.zeriouzzoeterwoude.nl). Maar ook op de avond zelf kan er nog ingezet worden. Op groot scherm is dan steeds de meest actuele stand te zien; de artiesten die op nummer 1 staan, betreden het podium.    

Het enthousiasme bij de muzikanten is groot. Iets wat ook te maken zal hebben met de succesvolle eerste editie van het evenement dat Atsma en Dekker in 2009 organiseerden en waar niet minder dan 19.239 euro werd ingezameld. Onder de aanmelders zijn net als toen diverse gelegenheidsformaties. Maar ook doen lokale bekendheden mee. Zo staan onder meer burgemeester Liesbeth Bloemen, tennisclubvoorzitter Jan Jansen en ‘De SJZ Toppers’ in de Top 100. Guus en Yvonne van der Geest, de eigenaren van De Meester, zijn gastheer en -vrouw. Zij presenteren dit keer Zeriouz Zoeterwoude, maar zullen mogelijk ook zelf nog optreden.  

Omdat de ‘grande finale’ voor veel Zoeterwoudse schoolkinderen te laat zal worden, hebben de basisscholen in overleg met de organisatoren een eigen manier bedacht om mee te doen. In de klassen is inmiddels ook geboden op de songs uit de Top 100. De winnaars brengen hun nummer binnenkort in de betreffende school ten gehore. Meer informatie: www.zeriouzzoeterwoude.nl

Op de foto:

Initiatiefnemers Willy Atsma (links) en Lise Lotte Dekker met De SJZ Toppers.

Je kan ook stemmen op Hekking B Band, Fool Speed Ahead en The Blew Crew. Altijd leuk weer een 1e plaats voor een Stompwijkse band in

Zoeterwoude (red.)