Huldiging Nederlands kampioen mennen Sonja de Jong

Sonja 004Mendistrict West van de KNHS huldigt Nederlands kampioen Sonja de Jong

Vorige week donderdag werd in Utrecht de najaarsvergadering gehouden van het mendistrict West.

Punt 10 op de agenda was de huldiging van de kampioenen van de Hippiade gehouden op 17 september 2011 op het KNHS centrum in Ermelo.

De Hippiade is het KNHS (Nederlands) kampioenschap en daar kampioen worden dan moet je van “goede huize” komen.

Het MendistrictWest graaide behoorlijk in de te verdelen kampioensprijzen, niet minder dan 12 kampioenen werden er geleverd en het Mendistrict West behaalde daarmee de Hatro-cup (de Cup voor het best presterende mendistrict).

Onder de Kampioenen uiteraard onze Blesruitermenster Sonja de Jong, eerder is al uitgebreid verslag gedaan van de prestaties van Sonja op de Hippiade en haar geweldige thuiskomst in een vlaggende Westeinderweg (in de volksmond de Hel) in Zoeterwoude.

Maar de huldiging was toch reden genoeg voor een aantal Blesruiterleden om richting Utrecht te gaan, Koos van Hilten, (voorz.), Ellen Martens, Linda Overdevest, Sabine Beumer en ondergetekende waren getuige van een huldiging waarbij de voorzitter van het District Wim de Groot, die zich gezien het persoonlijk woord voor iedere kampioen, goed voorbereid had en natuurlijk de Kampioenen in het zonnetje en bloemen zette.

Sonja nogmaals van harte gefeliciteerd.

Ook hebben de Blesruitermenners traditioneel hun activiteiten voor het jaar 2011 afgesloten met een evaluatieavond. Deze zeer geslaagde avond, werd gehouden op een wel heel bijzondere plaats n.l. op de Paardenmelkerij Riga Ranch te Nieuwveen .

Voor nieuws en foto’s hierover kijk op  www.blesruiters.nl  

Ab Spaan