Intocht Sint Nicolaas

DSC_0052aIntocht Sint Nicolaas

Wat was het een feest afgelopen zaterdag. Precies op tijd droog en echt heel veel kinderen die bij de intocht van Sint Nicolaas wilden zijn. De weg was autovrij gemaakt en dat is een geruststellende gedachten met zoveel kinderen op straat. De rode loper lag uit, het Pietenorkest speelde hun longen uit het lijf en maakte er een dolle boel van. Vrolijke ballonnen dansen in de wind. Alles bij elkaar maakte dit de intocht wel heel special.

In de verte kwam het motorschip Stompwijk al aan en glunderende kinderen zongen om het hardst: “Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan….”.

De wind waaide door de bomen en de Pieten sprongen enthousiast het dek op en neer.

Eenmaal aan wal gaf Sint Nicolaas het sein om de ballonnen voor de wedstrijd los te laten. Een kleurrijk geheel. Er stond er een piepklein paardje te wachten waar Sint Nicolaas echt niet op paste. Lopend is de Sint met zijn gevolg naar het Blesse Paard gelopen, waar hij burgemeester Van der Sluis werd ontvangen. Even was het de vraag of alle kinderen er wel inpasten, maar dat lukte toch. De kinderen konden op de grond zitten en hun ouders namen gepast afstand.

Er waren diverse optredens van de kinderen en een zumba uitvoering. Persoonlijk was ik onder de indruk van alle Pieten die voluit meededen en dus in Spanje al geoefend hadden.  Een onvergetelijke middag voor pakweg 400 kinderen of waren het er nog meer. Volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar. Heel veel dank voor het organisatiecomité van Sint en Pieten.

Petra