Marathonschaatsen

Marathon schaatsen

Joost Juffermans 2e in Assen

Op het zware ijs van de ijsbaan de Bonte Wever in Assen was de oppermachtige BAM-formatie afwezig. De mannen van Jillert Anema vierden hun feestje in Heerenveen. Het is nu echt bewezen dat marathonschaatsen topsport is van wereldformaat. Door de afwezigheid van de dominerende BAM-mannen, die normaal de wedstrijd controleren, was er een andere wedstrijd. Wel waren er volop uitlooppogingen o.a. door Karlo Timmerman geholpen door Douwe de Vries. Deze had in Heerenveen al een voortreffelijke 10 km. gereden. Echter het peloton vond dat niet goed en lapte de Vries een rondje. Hierdoor was de SOS ploeg een sterke rijder kwijt. Na de 3e tussensprint nam Zuid Hollands kampioen Joost Juffermans het initiatief door volle bak door te rijden. Er volgden 8 rijders met Joost mee en pakten na zware inspanning één ronde voor. In de laatste 10 ronden, toen het peloton de baan had verlaten, ontstond een spannende finale waarin de super sterke overbleven. Vreugdenhil won voor Plenders en Joost. Plenders kreeg echter een diskwalificatie wegens duwen waardoor Joost een verdiende 2e plaats kreeg. Martijn van Es had vorige week een longontsteking opgelopen en was dus met ziekteverlof. We zullen hem een aantal weken moeten missen. Een voorspoedig herstel toegewenst. Zoey van den Bosch reed op het Zuid Hollands kampioenschap naar een mooie 5e plaats. In Tilburg vorige week werd ze 38e. Helaas in Assen ging het door de vele tempoversnellingen wat minder en moest ze na 50 van de 70 ronden afhaken. Mariska Huisman won de massasprint bij de dames voor Foske Tamar van der Wal en Maria Sterk. Volgende wedstrijden a.s. vrijdag op de Uithof de Oomscup. Start om 22.00 uur. Zaterdag de 9e wedstrijd om de KPN-cup. Start om 18.00 uur 1e divisie, Dames om 19.30 uur en Topdivisie om 20.30 uur.