Cadeautjes onder de kerstboom in de pastorie

  adriaan in turkije

Cadeaus onder de kerstboom in de pastorie

 

De boom staat deze keer in de pastorie, op zondagochtend na de viering. Met de invoering van het koffiedrinken na de dienst is volgens mij het kerkbezoek drastisch toegenomen. Alleen al voor de gezelligheid bij de koffie. Ik tel 5 tafeltjes. Natuurlijk wordt iedereen overvallen door de vraag over de symbolische kerstcadeaus, maar al gauw komen er ideeën bovendrijven.

Jolanda, de dochter van Adriaan Hilgersom krijgt een digitaal fotoalbum om die geweldige foto’s in te plakken van hun gezamenlijke zonnige vakantie die ze in Turkije hebben gehad.

Truus den Hollander zet een grote doos onder de boom voor Corrie van Santen. De doos is gevuld met chocolaatjes met verschillende smaken zoals doorzettingsvermogen, energie, geduld en sterkte.

Riet van der Ham biedt Marianne Turk een cruise in de Caribbean aan zodat ze zich eens lekker kan ontspannen aan de sprookjesachtige, parelwitte stranden, met heerlijk eten en een prima verzorging. Ze zet zich op eenvoudige manier in voor allerlei zaken in en rond de kerk. Ze verzet enorm veel werk achter en voor de schermen. Marianne heeft het altijd heel erg druk. Naast een fulltime baan in Utrecht, is ze voorzitter van de pastoraatgroep en zit als afvaardiging hiervan in het kerkbestuur. Ze verzorgt vieringen in de Laurentiuskerk en af en toe ook in het ziekenhuis in Zoetermeer. Ze is lid van fanfare Juliana en speelt in het combo van het eigentijdse koor in Zoeterwoude. Ze zit in de tekstgroep van ons EMS koor en maakt een paar keer per jaar het rooster voor de lectoren, voorgangers en kosters, met natuurlijk de nodige vergaderingen vooraf. Ook de voorbereiding van de vormelingen is een taak die ze op zich heeft genomen. Kortom een bezige bij! Marianne, namens de gemeenschap bedankt dat jij dit allemaal doet. Je verdient het dubbel en dwars.

Truus den Hollander is vrijgevig en schenkt aan Wil Suyten een warme deken die warmte geeft, als symbolische armen om haar heen voor deze, voor haar zo zware, decembermaand.

Aad van Boheemen geeft aan alle vrijwilligers van de Stal een gouden schakelarmband, omdat zij de bindende schakels zijn voor de fijne samenwerking.

Cock van Santen legt voor zijn vader Lau en Greet een fles champagne en glazen. Hij steekt de sfeerkaarsjes aan, ontkurkt de fles met een grote knal en brengt een toost uit op een mooie toekomst voor hen.

Jan Verstegen zoekt naar een cadeau waarbij de samenwerking met Zoeterwoude nog sterker wordt en denkt aan tyraps om samen een sterker team te vormen tegen de opmars van de grote steden om ons heen.

Nel Suyten wil een enorm bos rode rozen geven aan schoonzusje Wil Suyten als extra steun voor de zware decembermaand zonder Wim in haar directe omgeving.

Greet Kerkvliet legt een paar nieuwe knieën voor Corry van Santen onder de boom, zodat ze klaar kan blijven staan in de kerk en soos en beter uit de voeten kan.

Toos Kappetein wil een hart onder de riem steken van haar man Sjaak die voor de derde keer aan zijn heup geopereerd moet worden.

Jos van Santen DSCF6476gunt zijn moeder de hoofdprijs van de loterij met een dikke klapzoen als dank voor al haar goede zorgen.