Lekker recept voor eend

  eend

Lekker recept voor eend

 

Benodigdheden:

– 1 eend van ca. 5 kg.

– 2 grote flessen schotse whisky.

– 500 gr. speklapjes.

– 1 fles olijfolie.

Bereiding:

– De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.

– De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 6-7).

– Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.

– De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.

– De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.

– Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.

– Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whisky vullen.

– Beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen.

– Nog een halff glav insjenke en opdlinke.

– Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke

– Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de linkehand doenn.

– Deh hove een sgop geve.

– Twee glave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke.

– De nove opedoen naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke.

– Blantwondesalf op de binnekant van de regthand doenn en deend oprape.

– Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege.

– De hande ontfette med viskey en de tupe salff weerr oprape.

– Tkapotte glazzepvege enn deent trug in de hove duuwe.

– Deentuitsgelde en hardur duuwe.

– De tweeede flez wiki opedoen en wee ofereindsette.

– Opstaan fan de floer en de zpekreepjus onder de kaast veege.

– Noggis plobeern opsstaan wan de vjoer en… togmaa blijfe sitte…

– Ui vless dlinke wandte glave sijn kabot.

– Denoven afsette, dooge sluite en omfalle.

Véél succes en smakelijk eten!

 

Ingezonden door Agnes van Bohemen