Politieberichten

 

Politieberichten

 

Werk mee aan een veilige jaarwisseling

Leidschendam-Voorburg – Oud en nieuw is een feest. Politie Haaglanden doet er samen met de gemeente en het Openbaar Ministerie (OM) alles aan om van de jaarwisseling ook echt een feest te maken. Daar hebben ze u hard bij nodig.

Dit kunt u doen!

U kunt meehelpen aan een veilige jaarwisseling door alert te zijn en contact op te nemen met de politie wanneer u iets verdachts of strafbaars ziet. Ziet u bijvoorbeeld dat iemand een auto vernielt, een prullenbak in brand steekt, of (illegaal) vuurwerk afsteekt? Bel gelijk naar 1-1-2. Maak, als dat mogelijk is, ook foto’s of een filmpje met uw mobiele telefoon. Deze beelden zijn namelijk zeer nuttig bij het opsporen van mogelijke daders. Let daarbij wel altijd eerst op uw eigen veiligheid. De beelden stuurt u naar Politie Haaglanden door ze via de site www.nationale-recherche.nl te uploaden.

 

Zoektocht naar inbreker

Leidschendam – Meerdere politie-eenheden en een politiehelikopter zochten zondag 18 december naar een man die vermoedelijk bij de Meerburglaan een boot probeerde te stelen.

Een eigenaar van één van de boten betrapte de man en probeerde hem aan te houden. Beiden vielen hierbij in het water. De ‘inbreker’ vluchtte richting de weilanden langs Rijksweg A4 en ondanks een uitgebreide zoektocht konden de diverse politieagenten de man niet meer vinden. De politie heeft wel een hoeveelheid inbrekerswerktuigen aangetroffen en veiliggesteld en stelt een onderzoek in naar de voortvluchtige man.