Meerhorstloop

Twee blinde deelnemers volbrengen  29e Meerhorstloop Stompwijk

De 29e editie van de Stompwijkse Meerhorstloop, traditioneel aan het begin van het nieuwe jaar, beleefde zondag jl. een primeur: Voor de eerste keer deden twee blinde deelnemers mee. Rita de Jong uit Scheveningen en John Stoop uit Rotterdam slaagden er beiden in om de langste afstand (15 km) door het groene polderlandschap te volbrengen.

Ze kregen begeleiding van respectievelijk Hans de Graaf uit Stompwijk en Kit Bosman uit Rotterdam. De blinde en zeer slechte ziende lopers maken deel uit van Running Blind, een groep die het trimmen van deze mensen stimuleert. De begeleiders lopen aan een kort lint mee met hun pupil. De afgelopen maanden hadden de duo’s flink getraind. Het plan is nu om in het voorjaar een halve marathon te gaan lopen, waarschijnlijk de City Pier Cityloop in Den Haag.

De organisatoren van de Meerhorstloop waren met in totaal bijna driehonderd deelnemers zonder meer tevreden over de deelname. Vorig jaar werd de loop voor de eerste keer aangepast omdat het parcours door vorst deels onbegaanbaar was. Hierdoor verviel de 21,5 km.

De omstandigheden waren nu heel anders: een graad of zeven boven nul en een zonnetje. De deelnemers kregen wel te maken met een stevige windkracht en in het open landschap kostte dat extra energie.

Het mocht deelnemers niet deren, ook de 79-jarige Stompwijker Leo van den Brink niet, die in een keurige tijd zijn 5 kilometer voltooide. In het oog liep ook de overwinning op de tien  kilometer: een dame Saskia de Vries was alle heren op deze afstand te snel af met een tijd van 37:59 min en ook  een nieuw record op deze afstand. Onder de deelnemers dit keer weer een grote delegatie van Nationale Nederlanden, die net als voorgaande jaren graag aan de kleinschalige Meerhorstloop meedoen.

Uitslagen:,Jeugdloop over 1.9km:

Meisjes  1 Denise Bosch                                              7:55 

            2 Milou van den Bosch                                   10:18

            3 Kyria Kerkvliet                                           10:18

Jongens         1 Issan er Rabhi                                     7:05

                       2 Floris Vieveen                                      7:14

                    3 Wesley van Dalen                                 8:04

5 km dames:

1 Zoey van den Bosch                         25:31

2 Margreet de Goede                          26:15

3 Pamela Washington                         26:48