VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2012

Afgelopen zaterdagavond werd de finaleavond gespeeld onder ‘tropische’ omstandigheden. Terwijl Local DJ Rowin B. zijn topplaten deelde met een groot aantal mensen in de kantine, moesten de 16 overgebleven herenteams en 4 damesteams alle zeilen bijzetten om tot een topprestatie te komen. Maar liefst zeven wedstrijden moesten beslist worden door middel van het nemen van strafschoppen. Wij, de organisatie van VV/ZZ, konden het draaiboek van deze avond al vrij snel in de papiervernietiger doen. Uiteraard vonden wij dit helemaal niet erg, want wij zaten zelf ook op het puntje van ons stoel. Geen punt werd weggegeven, op bijna elke meter van het speelveld werden heroïsche duels uitgevochten. De keepers waren bijzonder sterk aanwezig en er werd goed, attractief voetbal gespeeld. Henk de Vriep wist de winnaar van vorig jaar, Orion, uit te schakelen in de kwartfinale. Na ook angstgegner ZZ over de knie te leggen, belandde Henk de Vriep in de finale tegen FC Benson. FC Benson, al jaren getipt voor de titel, liet deze editie van VV/ZZ eindelijk zien waartoe ze in staat zijn. Na een zeer spannende finale, met veel hoogtepunten van beide kanten, moesten er uiteindelijk strafschoppen genomen worden. De keeper van FC Benson, Joeri v.d. Salm, zette zelfs zijn kinderbijslag op het spel, maar helaas stond Trevor v.d. Berg, de keeper van Henk de Vriep, de titel in de weg. Voor Henk de Vriep is het al weer de tweede titel in drie jaar tijd. Bij de dames werd verrassend De Talenten de nummer één. In de finale werd, ook al verrassend, Ed’s Team verslagen. Direct na de wedstrijden werd de prijsuitreiking gehouden in een bomvolle kantine. Bloemsierkunst ‘’De Passie’’ sponsorde ons een groot aantal schitterende bloemen die we aan een groot aantal vrijwilligers uitreikten als dank voor de fantastische hulp tijdens het toernooi en daarvoor. Na de vrijwilligers werden de winnaars naar voren geroepen. Zo was de topscorerprijs voor Nick Ammerlaan en de topscoorsterprijs voor Janice Douwes. Als The Most Valuable Player Men werd gekozen Marco Westerman en bij de dames werd dit Susan Michels. Ook werd de beste keeper gekozen. Voor de tweede keer in drie jaar tijd was uiteindelijk Trevor v.d. Berg overall de beste. The Fair Play-prijs ging eindelijk naar TZN, na een paar jaar al genomineerd te zijn. Een hoop winnaars dus, maar de echte winnaar was natuurlijk het publiek, die in grote getale beloond werd voor hun komst. Het was een mooie avond met een geweldig slot. Ten slotte een dankwoord voor onze balsponsor Het Blesse Paard. Want zonder ballen geen topzaalvoetbal op Stompwijkse grond. Deelnemers, vrijwilligers, publiek en sponsors ontzettend bedankt en graag tot de volgende editie van VV/ZZ. Namens VV/ZZ, Martijn Oudshoorn

 


Uitslagen finaleavond zaterdagavond 11 februari 2012:

Achtste finale heren:                                                                                            

 Overwinningsbroodje FC -Van Rijn Transport                       1-0

Wilgenhof                      -The Vlietteam                               2-0

FC Benson                      -TZN                                            6-1

3x Niks                          -Staat ’t bier koud?                        2-0

Orion(wns)                     -Beatz                                          0-0

Hatseflatsers                   -Henk de Vriep                             2-5

FC bal tegen ’t dak          -vd Salm & Co                               0-2

ZZ(wns)                          -De Freddy’s                                 0-0

Kwartfinale Heren

Overwinningsbroodje(wns)           -Wilgenhof                        0-0

FC Benson                                     -3x Niks                         6-0

Orion                                            -Henk de Vriep(wns)        2-2

Vd Salm & Co                                -ZZ                                 0-2

Halve finale dames:

Pink Lady’s IV                                -De Talenten(wns)           1-1

Paksoi                                           -Ed’s Team(wns)             0-0

Halve finale heren:

Overwinningsbroodje                     -FC Benson                      0-3

Henk de Vriep                                -ZZ                               5-2

Finale dames:

De Talenten                                  -Ed’s Team                    3-0

Finale heren:

FC Benson                                    -Henk de Vriep(wns)      2-2