Hoopvolle tips, maar helaas niet onze kater

hoopvolle tipsHOOPVOLLE TIPS, MAAR HELAAS NIET ONZE KATER……

Op de eerste plaats willen wij de fam. van Leeuwen van de Zustersdijk héél hartelijk bedanken voor alle moeite die zij hebben gedaan. Ze hebben er heel wat uurtjes aan besteed om onze kater terug te vinden!

Ook alle mensen die hebben gebeld en mee hebben gezocht. Bedankt!!

Er liep inderdaad een rood witte kater daar in de buurt (eigenaar heb ik achteraf gesproken) en die leek zoveel op Bagheerah, dat we goede hoop hadden hem terug te krijgen. Een lokkooi werd bij het dierenasiel te Zoetermeer opgehaald en met succes kwamen de katten op het lekkers in de kooi af. Maar helaas……het was onze lieve knuffelkat niet en we zijn dus weer terug bij af…!

24 December 2011 zat hij nog ’s middags met zijn tweelingzusje Kyrah voor de kerstboom. Normaal houden wij onze katten in de wintertijd binnen, maar door het (toen) extreem zachte weer, lieten wij ze even naar buiten.

Ze liepen die dag dan ook gewoon door het kattenluik in en uit, niks aan de hand. Slechts één keer die middag, kwamen ze de trap oprennen met een dikke staart, omdat er bij de buren een Jack Russel hondje in de tuin liep, van visite daar. Even waren ze er van geschrokken, renden dus ons huis weer in, maar later gingen ze toch weer gewoon naar beneden. We keken nog uit het raam waarom de katten zo naar binnen renden, zagen het hondje lopen en schonken er verder geen aandacht meer aan. Wij waren die middag gewoon thuis, bezig met de voorbereidingen voor Kerst en hebben verder niets vreemds opgemerkt.

Daarna is Bagheerah plotseling vanuit onze achtertuin verdwenen, zomaar “opgelost”. We hebben hem nooit meer gezien! Kyrah, zijn tweelingzusje heeft dagenlang (ook ’s nachts) op een stapel grindtegels gezeten en urenlang zitten kijken en wachten of haar broertje weer terug kwam. Ze bleef maar op die plek!

We hebben haar toen binnen gehouden en haar proberen af te leiden, want eten deed ze ook niet meer. Maar Bagheerah kwam nooit meer terug!

We hebben nu ruim zes weken van alles gedaan om de aandacht hierop te vestigen middels vele lange zoektochten, honderden brieven, instanties te bellen en artikelen/advertenties te plaatsen. Maar geen spoor meer te vinden! Er blijft niets anders over, dan maar te hopen op een wonder, maar dat er hier iets raars aan de hand is, dat is wel duidelijk. We beginnen zo langzamerhand te vrezen, dat hem iets is aangedaan of dat hij is meegenomen, wat wel moeilijk is, want Bagheerah was wel heel lief, maar echter geen allemansvriend. Hij liet zich niet zó maar pakken/aaien door vreemden. Ook absoluut geen wegloopkat, de grootste knuffel van Nederland en elke dag samen met zijn zusje. Wat is hier toch gebeurd en wie weet waar hij gebleven is???

Wij houden nog de moed erin en mensen die iets weten/zien…alstublieft…bel ons dan op 0715804667 of 0629072070, al is het ’s nachts!

Maar nogmaals, iedereen bedankt voor jullie hulp!!

Marianne en Dick Moes