Carnavalsweek

Carnavalsoptocht

Nu de feestweek van carnavals-vereniging in volle gang is, is het tijd om een overzicht te geven van de tot nu toe georganiseerde activiteiten.

Ziekenbezoek

Naast alle geplande en veelal bekende activiteiten, zijn Prins John 2de , Page Wendy en Opper Hans ook op bezoek geweest bij de zieke (ex)bewoners van ons dorp. Dit wordt door velen op prijs gesteld en op deze manier willen de Gaanders ook de zieken laten genieten van de carnaval.

Woensdag 15 februari Swetterhage

Het spits beten de Gaanders af bij de bewoners van Swetterhage. Hier werd woensdagavond een grote zaal omgetoverd tot een heus carnavalspaleis. Iedereen die aanwezig was had het prima naar zijn zin. Vele bewoners en verzorgers van Swetterhage waren verkleed en daardoor hadden Prins John 2de  en Page Wendy moeite om de mooist verklede man en vrouw uit te zoeken. Wij installeren bij Swetterhage ook altijd een Prins en Page van het huis dit waren Prins Rivelino Levant en Page Rowena Scholten, de beste danseres was Rieneke.

Vrijdag 17 februari Bejaardentehuis Emmaus en Bardancing Beatz

Vrijdagmiddag was het de beurt om bij Bejaardentehuis Emmaus te Zoeterwoude op bezoek te gaan. Het feest werd gehouden in de grote zaal en er waren vele ouderen aanwezig. Na een paar rondjes polonaise te hebben gelopen werden ook in Emmaus een Prins en een Page gekozen. Mensen konden een briefje invullen van wie zij zouden willen dat ze Prins en Page werden. Uit tellingen bleek dat Dhr. Bakker de Prins werd en Mevr. Ciska  was de gelukkige Page. Deze mensen gingen voorop in de volgende polonaise en ze genoten zeer van alle aandacht. Nadat er eerst koffie was ingeschonken door de Gaanders kregen de bewoners daarna ook nog een drankje, vaak advocaat en een jong borreltje. De festiviteiten werden nog leuker voor de aanwezigen toen het Oud Prinsenkoor ook nog een nootje liet horen.

Na een laatste polonaise en het aftuigen van de Prins en Page van Emmaus, was het voor De Gaanders de hoogste tijd om weer naar Gaandrië te gaan om samen met de jeugd carnaval te vieren in de Beatz. Aldaar aangekomen was het direct een groot feest wat tot in de kleine uurtjes is doorgegaan. We zijn dan ook zeer blij dat we dit jaar weer welkom waren in de Beatz en dat de aanwezige jeugd ook de polonaise wist te lopen.

Zaterdag 18 februari:

Zaterdagmorgen was het alweer vroeg dag voor de  Prins, Page, Opper en de Raad van Elf. Om 9 uur verzamelen en op weg naar het gemeentehuis. Hier kregen de Gaanders koffie aangeboden en van daaruit liep men in gezelschap van de Damzwabbers polonaise door het Gemeentehuis. Bij het gemeentehuis werden ze ontvangen door loco-burgemees-ter Houtzager en wethouder van Ostaijen.

Nadat eerst de Prins van Leidschendam de sleutel had ontvangen was het de beurt aan Prins John 2de  om een toespraak te houden en actuele zaken naar boven te halen. Nu nog afwachten of de punten die onze Prins heeft gevraagd er ook daadwerkelijk komen. Na deze toespraak kreeg Prins John II de hamer overhandigt van Wethouder Ostaijen en hierbij de macht van Gaandrië in handen.

’s Middags was het tijd voor de optocht. Bijna 30 prachtige karren en loopgroepen hadden zich gemeld bij Scheria om mee te doen aan de optocht. De Prins en Page zaten in een stoeltje op een draaimolen die verschrikkelijk hard kon tot misselijkmakend aan toe !!! Het was weer een lange stoet van mooie karren en de onafhankelijke jury  had het moeilijk met kiezen. Maar zij zijn toch tot een uitslag gekomen:

Verenigingen: Winnaar van de Wisseltrofee:

1.    De Volhouders Vage Farmers

2.    Oud Prinsen Vrouwen

3.    Oud Prinsen

Aanmoedigingsprijs Jeugd: 

Speelgoed Pinguïns

Particulieren:

1.    Vage Farmers

2.    Keihappers Aanmoedigingsprijs Algemeen:

3.    Wij Spelen Goed Kapsels

Aansluitend aan de optocht is er al vele jaren het beroemde straatcarnaval tegenover Party-Herberg het Blesse Paard aan de Meerlaan. Dit staat ieder jaar weer garant voor veel bezoekers die op de muziek van de Zwiebels staan te feesten tot de optocht langs komt. Hierna neemt de Booming Group de muziekverzorging over met DJ Kevin. Op de carnavalskrakers en housebeats die volgen gaat het publiek lekker uit zijn dak. Het weer speelde dit jaar een klein beetje parten maar door de flexibiliteit van Het Blesse Paard kon iedereen toch naar binnen waar het feestje nog langer doorging.

  ’s Avonds was dan natuurlijk het gekostumeerde bal. Heel veel mensen waren verkleed en je viel op als je niet verkleed was. Verklede groepen en individuele personen deden hun best om de prijs van best verklede vrouw, man en groep in de wacht te slepen. Aan deze avond werd een Rio achting tintje gegeven door Mr. Steel die met zijn danseressen kwam optreden. Door de vele polonaises konden de Prins en Page zien wie er het beste gekleed waren en uiteindelijk waren dit de winnaars:

Best verklede heer:      Spillepoot

Best verklede dame:    Myrna

Best verklede groep:   Barbie Mannen

Het feest ging tot in de kleine uurtjes door, en er werd veel gedanst en gefeest.

Zondag  19 februari  kerkmis en concert

Zondagochtend was het weer vroeg dag voor onze jongens van de Raad van 11, Prins John de 2de , Page Wendy, Opper Hans en alle aanwezige in de kerk van Stompwijk. Deze ochtend werd helemaal begeleid door Pastor/Diaken Peters. Ook hier waren de Oud Prinsen weer vroeg uit de veren gekomen om de mis muzikaal te begeleidingen.

Zondagmiddag was het  tijd voor Fanfare Juliana om een carnavalsconcert te geven in Het Blesse Paard! Vele bezoekers konden genieten van de muziek die de Fanfare ten gehore bracht! Na het geslaagde concert van de fanfare kwam er nog een optreden van De Oud Prinsen, ook zij wisten met leuke meezingers het publiek te bespelen! Na het optreden van De Oud Prinsen was het tijd voor de klanken van Jan Groeneweg. Al met al weer een zeer geslaagde middag, waarbij er weer vele carnavalsvierders op mooie concerten zijn getrakteerd!  

Vanavond is natuurlijk weer de afsluiter van deze gezellige week: het Slotfeest! We hebben een ster van wereldformaat uitgenodigd om onze gasten te vermaken. De enige echte Andrea Hazes !!!! Dit beloofd weer een knallend festijn te worden!

Volgende keer volgt het verslag van de andere dagen!

PR de Gaanders