Keizersrace

Marloes Hilligehekken schaatst naar een tweede plek  in de Keizersrace !!!!

(Vorige maakte Tom hier al een melding over, maar dit korte verslagje wilden we u toch niet onthouden.)

Zaterdag 11 februari werd na 15 jaar weer een Keizerrace verreden op de Keizersgracht in Amsterdam. In de categorie meisjes t/m 14 jaar deed de `s Gravenzandse Marloes Hilligehekken (13 jaar) mee. Aanvankelijk stond zij als invalster op de lijst, maar een kwartier voor de start kreeg zij toch te horen dat ze mee mocht doen. Via een in eerste instantie knock-out systeem en daarna het zetten van een tijd werden de ritten voor de derde en vierde plaats beslist. In de finalerit moest Marloes het opnemen tegen Freya Reitsma uit Heereveen, die iets te snel bleek voor Marloes. Maar een tweede plek op het podium in het midden van de bevroren Keizersgracht met duizenden zingende en applaudisserende mensen neemt niemand haar nog af.

Beatrix Velsink