Klederdracht bij VrouwActief

vrouwactief 2vrouwactief 1

Dinsdag 13 maart kwamen Dhr. en Mevr. de Haan, met wel 8 mannequins uit Frankrijk, naar Stompwijk om een klederdracht show te geven. Allereerst kwam de afdeling ondergoed aan bod. Deze selectie was erg leuk om te zien. Grote onderbroeken, met zijzakken om geld in te bewaren. Ook zaten er aan deze broeken 4 touwtjes, 2 voor en 2 achter. Je maakt dan de achterste twee los en dan klapt de broek open, erg makkelijk.

Daarna kwam de nachtkleding aan bod. Mooie bedjasjes etc. Deze jasjes werden gedragen als de kraamvrouw bijv. bezoek kreeg. Ze zaten er dan altijd mooi bij. Na de pauze kregen we de bovenkleding te zien. Van deftige dame tot dienstvrouw, dokter, herenkleding en zelfs een dominee. De kleding die Dhr. en Mevr. de Haan bij zich hadden kwam uit ongeveer 1850 tot 1954. De mannequins kwamen natuurlijk niet uit Frankrijk, maar waren onze eigen bestuursleden. Zij deden het allemaal erg leuk en speelden goed op de kleding in.

Lenie Zuidgeest