Begin fietsseizoen voor Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag begon voor de toerclub alweer een nieuw seizoen. Het was een goed begin, met redelijk zonnig weer en dus meteen al zo’n 70 fietsers aan het vertrek langs de Oostvlietweg.

Een nieuw seizoen is voor velen toch ook weer even wennen. Wennen aan de start langs de Vliet, voor 1 keer om half10; en dus niet om 9 uur verzamelen bij de Meerlaan. Wennen aan de zomertijd; gaat mijn wekker/telefoon/klok nu vanzelf een uur vooruit of niet? Wennen dat je als captain weer een route in je hoofd hebt; volgens mij heb ik dat gisteravond niet voorbereid!

Wennen aan het tempo van de groep; hebben ze afgelopen winter soms stiekem getraind?

Toch is de eerste rit weer prima verlopen. De A1 vertrok met 15 man als eerste en via Nootdorp en Delfgauw reden we met een ruime boog naar het Lage Bergse Bos. Daarna langs de Rotte naar de koffiestop waar we niet in de serre mochten zitten. Op de terugweg nog een stuk langs de andere kant van de Rotte en via Zevenhuizen en Waddinxveen weer terug richting Stompwijk. Tegen 1 uur zat de rit er voor ons weer op.

Arno van Rijn

De kop is er weer af…..

Een fris (6°) begin van het nieuwe fiets seizoen. De zon liet helaas nog even verstek gaan, maar vele hadden er al weer zin in.

Nadat alle groepen vertrokken waren, gingen wij met zijn 10en inclusief ons nieuwe clublid Trees richting Leidschendam, de Star, en via de Veenweg naar het Balijbos. Met een rustig tempo, want voor velen was het de eerste keer dat ze de fiets tevoorschijn gehaald hebben! We genoten van het frisse groen en de lammetjes die weer buiten lopen.

Zoals altijd is er genoeg personeel opgetrommeld bij restaurant Meerenbos en werd iedereen vlot van koffie e.d. voorzien. De C2 ( 7) reden een iets andere route, maar we kwamen zowat gelijk aan. Het werd al gauw druk toen ook de andere groepen arriveerden. Vanwege het gebrek aan zitplaatsen stonden wij, nadat we de koffie op hadden onze stoelen af aan de A2. Na de koffie scheen de zon lekker en voelde het gelijk warm aan. Voor de terugweg de Rotte vervolgd, de vogeltunnel via Moerkapelle, waar we voor een afgesloten hek kwamen en even over de weg reden naar het fietspad. Door Kruisweg en richting Benthuizerplas, waar de 3 uit Zoetermeer afhaakten. Om 12.30u waren we in Stompwijk met ruim 40 km.

Annie van Rijn

Aanstaande zondag 1 april gaan de A (80km) en B (70km) naar de wielerkantine in Honselersdijk. De C (45km) gaat ook die kant op maar drinkt de koffie in Wateringen. De start is om 9.00u vanaf Oostvlietweg 30.