Da’s ook toevallig…

Afgelopen zondag ging ik naar De Graafschap – Feijenoord in Doetinchem. Wat doe je nou in godsnaam in Doetinchem.  Dat zit zo …. Jack Luiten een goede vriend van mij nodigde me uit om daar heen te gaan. Hij had op de missieveiling in Zoeterwoude twee kaarten gekocht van sponsor van der Poel (ATAG). Ik ken die mensen verder niet, maar even een dagje gezellig bijpraten met Jack is niet weg.

Dus ik mee naar Doetinchem. We reden met twee auto’s want er waren nog meer genodigden. Op de heenreis een gesprekje met Jacco van der Poel uit Zoeterwoude, ken ik ook verder niet, maar gaandeweg zegt hij, dat Tim de Groot uit Stompwijk bij hem werkt. Oh zeg ik dat is ook toevallig, die heeft 2 jaar verkering gehad met mijn dochter.

In de rust tijdens de wedstrijd in de business-room maak ik verder kennis met de twee andere gasten die ook mee reden. Twee broers Bolleboom uit Zoetermeer. Oh zeg ik … jouw vader heet toevallig toch geen Ben.  Ja zeggen beide jongens … nou daar heb ik vijfentwintig jaar geleden een aantal seizoenen mee gevoetbald in Stompwijk 4.  Da’s ook toevallig zeg ik. Een van de broers belt direct zijn vader op en een en ander werd direct bevestigd met de hartelijke groeten terug.

Na de wedstrijd lopen we het stadion uit en staan even te kijken (handtekeningen jagen) bij de vertrekkende bus met de Feijenoord spelers.  

Hoor ik ineens een bekende stem …. En ja hoor daar staat Danielle, het liefste meisje van FrieslandCampina (in Amersfoort ) waar ik werk en die oorspronkelijk uit Leidschendam komt. Wat doe jij nou hier in Doetinchem?  Oh zegt ze een kaart gekregen van een vriendin van mij die kon niet. Nou, zeg ik, da’s ook toevallig nadat ik mijn aanwezigheid in Doetinchem had verklaard.  

Zo zie je maar weer eens hoe een mooie voorjaarsdag, met een ongewone bestemming, plotseling zoveel verrassingen kan opleveren. Da’s ook toevallig!

 

Leo Oliehoek