Recordweek weer uitermate succesvol

Afgelopen week werd het schaatsseizoen op de Uithof afgesloten met de traditionele recordweek. Ook dit keer regende het persoonlijke records, waarbij eerder gereden Thialf-p.r.’s dik werden verbeterd.

Ondanks de relatief hoge buitentemperaturen was de ijskwaliteit prima. De Stompwijkse schaatsers bleken ook hun beste vorm tot het einde van het seizoen te hebben bewaard. Van de totaal 23 starts resulteerden er 18 in een nieuw persoonlijk record. Ook wisten Tjilde Bennis en Nadine Turk op de valreep nog promotie naar een hogere categorie te bereiken. Tjilde had dit te danken aan een fantastische 1000 meter, waarmee ze met 1.33.58 ruim 2 sec. van haar oude pr afhaalde en hiermee promoveerde naar de categorie C2. Nadine promoveerde naar de categorie pupillen 2 na een nieuw persoonlijk record op 500 meter (56.60).

Zoey van den Bosch maakte haar debuut op de 5000 meter en klokte 8.32.35. Ze sloot hiermee haar eerste seizoen als landelijk marathonrijder. In april laat ze zich opereren aan haar schenen, in de hoop komend seizoen pijn- en klachtenvrij te kunnen rijden. In het nieuwe seizoen krijgt Zoey in haar ploeg gezelschap van Eline Bennis. Ook zij stort zich in het marathoncircus. Na het afhaken van Joost, zijn er komende seizoen toch weer 3 Stompwijkse schaatsers actief in de landelijke marathon