No excuses!

DSCF6883

In 8 weken klaar voor de zomer. Met dit fitplan gaat Green Fit, house of health and fitness vanaf 1 april van start.

In die 8 weken wordt je conditie opgebouwd, de laatste kilo’s voor de zomer weggewerkt en gestart met een nieuwe gezonde levensstijl en dit onder deskundige begeleiding. Je krijgt een persoonlijk trainingsschema en werkt nauw samen met een diëtist. Zo is het mogelijk om met elkaar jouw doel te bereiken.

Het klinkt fantastisch en dat is het ook, aldus Niels van Boheemen die deze actie promoot. Sport Accent is in maart 2011 overgegaan in Green Fit op initiatief van fysiotherapeut Maarten Groeneveld, omdat sport en fysiotharapie een uitstekende combinatie is. Hij spreekt uit ervaring want hij heeft nog 2 andere locaties. Maarten neemt de fysiotherapie en Niels het sportgedeelte voor zijn rekening. Zij worden bijgestaan door 18 collega’s.

Er wordt onder deskundige begeleiding gewerkt zodat er tijdens de oefeningen zo nodig gecorrigeerd kan worden. Iedereen die nieuw binnenkomt krijgt een medische intake. Wat zijn de eventuele beperkingen en fysieke klachten? Er wordt een trainingsschema gemaakt, dat wordt opgeslagen in de computer. Bij binnenkomst inloggen dan wordt je kaartje geactiveerd en bij elk apparaat wordt aangegeven hoeveel bewegingen je moet maken en de telling wordt automatisch bijgehouden. Wat een luxe.  Alles is terug te lezen op de computer, zodat de juiste begeleiding gegeven wordt. Na evaluatie wordt het programma bijgesteld en de lat wat hoger gelegd om de uitdaging erin te houden. Kortom een persoonlijke begeleiding met behulp van de computer.

De grootste doelgroep zijn mannen en vrouwen tussen de 35 en 60 á 65 jaar. Veel leden hebben er vaak nog een eigen (team) sport naast en komen voor blessure preventie trainen. Er zijn veel rug- en knieblessures en om hun eigen (team)sport te blijven beoefenen is de combinatie fitness en fysiotherapie ideaal. Het pand ligt midden in sportpark DuiveSteyn, tegenover Leidsenhage en wordt omringd door andere sportverenigingen zoals korfbal, softbal, hockey en tennis.  

Ik bewonder de gigantische sportzaal vol met cardioapparatuur, hometrainers, roeiapparaten en overige spierversterkende apparaten. Er wordt al hard gewerkt. Muziek op de achtergrond, grote beeldschermen aan de wand om tijdens de oefeningen voor afleiding te zorgen. Een kleine bar voor de nodige verfrissingen.

Beneden tref ik een grote sportzaal waar onder andere groepslessen zoals aerobics, zumba, bobyshape, pilates Cxworx, buik moet weg!, seniorenshape, steps en yoga gegeven worden. Een grote spiegelwand zorgt ervoor dat je ziet wat je doet. Daarnaast een zaal vol met fietsen, want spinnen is helemaal hot. Lekker fietsen en geen last hebben de weersomstandigheden, bergje op en bergje af met opzwepende muziek en een voldaan gevoel achteraf. De kleedkamers verrassen mij door een kleine sauna achterin, waar de spieren nog wat langer opgewarmd kunnen blijven en er nog meer lui zweet eruit gewerkt kan worden. Niet langer wachten en twijfelen, kortom geen excuses.

Een nieuwe lente, een nieuw begin in het fitnesscentrum.

Petra Oliehoek– van Es