Toernieuws Toerclub Stompwijk

Na een koude nacht, maar met de zon al schijnend was het afgelopen zondag prettig fietsen voor de leden van de toerclub. Zo’n 55 verschenen er aan het vertrek voor de rit richting het Westland.

Met de A1 reden we met 9 man eerst via het Balijbos en Midden Delfland een wel erg ruime route naar Honselersdijk. In Maasland en Maasdijk waren we al 2 koffietenten voorbij gefietst voor we uiteindelijk na 53 km bij de wielerbaan arriveerden. Maar de gehele groep bestond uit getrainde voorjaarsfietsers, dus dat was geen probleem. De ±16 fietsers van de A2 kwamen we bij aankomst al tegen voor hun terugroute. Eén van hen heeft waarschijnlijk in de haast wel zijn/haar handschoentjes laten liggen. Wil je ze terug, dan graag even melden bij mij. De B zat er nog wel en even later arriveerde ook de A3 met 10 man/vrouw. Hun route was zelfs nog langer gebleken. Bij ons bleek Mark al de hele ochtend met een aflopende achterband te fietsen, maar hij haalde de koffie net. In de pauze kon hij de band wisselen en als herboren gaf hij vervolgens op de terugweg ons tempo nog een extra impuls. Via opnieuw Midden-Delfland en langs de Dobbeplas kwamen we uiteindelijk na zo’n 90 km weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De B vertrok met (slechts) z’n 5-en voor de zonnige tocht naar Honselersdijk. Jaap de Jong en Theo (T.C.) zijn door blessures nog ’n aantal weken uitgeschakeld, al kwam Theo nog wel op eigen gelegenheid naar Honselersdijk gefietst. Beiden beterschap gewenst. Buiten hen misten we, net als vorige week, toch nog een aantal andere vaste rijders/-sters in de groep. Cees van der Meer was vandaag de gids. Vanaf het tweede wiel souffleerde hij de route aan de koprijd(st)ers, waaronder de nieuwe B-rijdster Roselien Bennis. De heenreis kende ’n tijdrovende bandenpech. Na nauwelijks 25 km arriveerden we in Honselersdijk in de kantine van de wielerclub. Door het tijdverlies van de bandenpech waren we niet de eerste, de dames en heren van de A-2 zaten al aan de koffie! De koffie met appelgebak aldaar smaakte prima en nog betaalbaar ook. De terugweg hebben we een slinger gegeven om toch nog op een acceptabel aantal kilometers te komen. Door het geconcentreerd rijden was iedereen vergeten om ‘n 1 aprilgrap uit te halen (bijvoorbeeld voor de grap “lek” te roepen), jammer. Om 13.00 uur weer terug in Leiden met 75 km op de teller. P.S. Volgende week, 2e Paasdag, ben ik er niet, ik zit dan een weekje (ma. t/m za.) in Zuid Portugal voor een fietsstage.

Hans Heemskerk

1 April-tocht van de C1

Maar dat is ook wel het enige aparte, er was helemaal niets of niemand die een grap uithaalde! Met zijn 8-en reden we, al vergezeld door de zon, een klein ommetje via het Duinwaterpad naar Leidschendam, Nootdorp, Dobbeplas en door Delft, waar we een bekend shirt aan zagen komen! Het bleek Leo, die door verkoudheid alleen was gaan fietsen, hij keerde om en reed verder met ons mee. Bij Calvé de route via het Haantje en Sion.   

Om 10.15 uur waren we bij de koffietent “de Bonte Haas”, waar de boel leuk versierd was met paas-HAAS attributen. Al een paar keer hebben we buiten kunnen genieten van de zon, nu was het te fris en konden we binnen allemaal aan één tafel.

De C2 (6) kwamen iets later met nagenoeg hetzelfde aantal kilometers. Na de lekkere koffie nog een rondje gemaakt richting `t Woudt, bij de tunnel onder de Wippolderlaan was een nieuw bruggetje en we besloten deze te nemen en keken waar we uitkwamen. Het liep door een mooi park (Hoekpolderpark) en kwamen ook nog door het Elsenburgerbos, heel mooi! Daarna even zoeken hoe verder en kwamen we uit op de route naar de Hoornbrug. Dan is het allemaal bekend terrein en via de Vliet kwamen we weer in Stompwijk aan om 12.30 uur met 50 km. op de teller.

De C2 waren even over 12 al thuis met 45 km. Zij hebben ook heerlijk gefietst en genoten van de natuur, zo kan je zomaar een uil in de boom tegen komen!! Annie van Rijn

Op De Pedalen voorjaar 2012

De redactie is bezig met de aanstaande nieuwe uitgave (voorjaar 2012).

Heeft u tekst en/of foto’s voor ons? Bijvoorbeeld voor dit jaar te verrijden tochten, 3-daagse, uw (wieler)belevenissen van de afgelopen winter? Mail het naar de redactie:

clubblad@toerclubstompwijk.nl