Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor de A- en B-groepen de rit naar Haastrecht op het programma. De C ging naar de duinen. Bij de start was het weer knap fris maar wel droog met een stevige noordenwind. De zon liet helaas verstek gaan. Ongeveer 55 fietsers vertrokken deze zondag.

Bij de A1 was de animo gering, doordat 10 man op zaterdag in Limburg gefietst had. Slechts 3 mannen stonden klaar en waren al in onderhandeling met de A2 of ze daarbij mochten aansluiten. Maar de captain arriveerde alsnog en langs de Vliet pikten we ook Pascal nog op, zodat we besloten er toch voor te gaan. Tot voorbij Pijnacker hadden we de wind meest in de rug en ging het wel lekker. Daarna via Bergschenhoek en Oud Verlaat was hij vaak schuin op kop. Nu probeerden we dus de kortst mogelijke route naar Gouda en Haastrecht te kiezen. Dat lukte gelukkig aardig. Bij mij voelde het of er een flinke slok Amstel in de benen zat, dus ik was blij dat Frank en later Thom een ruime portie kopwerk op zich namen. In het café in Haastrecht was het niet al te druk, dus deze keer genoeg plaats voor de toerclub.

We zagen op tegen de terugweg, maar de wind bleek vaak van opzij en zelfs een beetje in de rug te waaien, dus we kwamen na zo’n 85 km nog redelijk gemakkelijk weer terug in Stompwijk. Arno van Rijn

De C1

De fietsers druppelden langzaam aan binnen bij TC, zodat we uiteindelijk met 11 vrouwen en 1 man waren. De rit ging vandaag naar de duinen in Katwijk. Dat tentje wat je van verre al ziet, wegens de vlag, maar wat lang duurt eer dat je er bent. Via Wassenaar, Leiden reden we richting Katwijk. Het was een behoorlijke trap, want bijna alles was tegenwind. Bij Katwijk gingen we de duinen in en daar werden we beloond. Normaal mopperen er altijd wel mensen als we de duinen in gaan, maar vandaag was het een feestje. We hadden alles voor de wind en dan is het echt genieten. De C2 was net voor ons gearriveerd, maar ondanks de kleine ruimte konden we toch allemaal binnen zitten. Even schuiven met de tafels en we konden bestellen. Vroeger waren er nog mensen die voor de appeltaart gingen, maar nu ging iedereen voor de koffie en cappuccino. Na een half uurtje pauze vertrokken we weer, door de duinen en nog steeds voor de wind. Het was niet ver in de duinen, op weg naar de Landgoederenroute. Deze hebben we vandaag helemaal gereden, wat we niet vaak doen. Maar het blijft een mooie route, zeker ook het laatste stuk. In dat laatste stuk werden er nog een paar bordjes gemist, maar dat komt omdat we er niet vaak komen. Maar het kwam allemaal wel weer goed. Uiteindelijk kwamen we met 45 km Stompwijk weer binnen fietsen. Netjes gedaan door de captain, omdat dit ook op de kalender stond. Voor mij zijn het er bijna 73 geworden, maar dat weet je, als je zo ver weg woont. Jolanda Berg

Aanstaande zondag 22 april gaan alle groepen de bollenvelden opzoeken. De Tulpentocht naar Lisse is voor de A ±80 km, de B 70 km en de C 55 km. Vertrek is weer om 9.00 uur vanaf Oostvlietweg.