Wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’

IJsclub Nut & Vermaak gaat op 2e Pinksterdag een wandeltocht organiseren. Waarom gaat de ijsclub zich nu ook met wandelen bezighouden, zult u zich afvragen? Heel simpel: om de clubkas een financiële injectie te geven. Vorig jaar moest bijvoorbeeld, wegens de slechte waterkwaliteit de jaarlijkse Poldercross, helaas worden afgelast. Dit betekende meteen een flink gat in de kas. Toen het idee binnen het bestuur voor het organiseren van een wandeltocht medio januari werd geboren, leek Koning Winter ook dit jaar maar lekker bij de kachel te blijven zitten. Gelukkig sloeg het weer ineens om en ging het toch nog keihard vriezen en konden we een tiental dagen ‘Koek en Zopie’ draaien.

En uitgezette wandeltochten zijn er in deze regio bijna niet. Maar er zijn wel heel veel mensen die van wandelen houden en bijv. trainen voor de Vierdaagse van Nijmegen, een andere meerdaagse wandeltocht of het Pieterpad.

Er zullen daarom drie verschillende routes worden uitgezet om aan ieders wens te kunnen voldoen.

U kunt kiezen uit een tocht 5, 10 km of voor de wat meer geoefende wandelaar 22 km. Alle drie de routes starten vanaf het in Het Blesse Paard.

U wandelt o.a. tussen, langs en rondom de Vlietlanden, Vogelplas De Starrevaart, de Noord AA en het Buytenpark.

U zult versteld staan van het mooie Groene Hart waar Stompwijk midden in ligt. Als u de film over Stompwijk ‘Dorp tussen Steden’ heeft gezien, kunt u zich vast een voorstelling maken, want regisseur Frans Oliehoek én voorzitter van de Stompwijkse IJsclub heeft het samenstellen van de routes op zich genomen. Vorig jaar heeft een hele groep wandelaars deelgenomen aan de Eiland Vijfdaagse. Voor bijna alle trainingsritten verzorgde Frans de routes. Menigeen stond elke week weer versteld dat zij op plekjes kwamen, zo vlakbij Stompwijk, en er nog nooit waren geweest.

Genoeg redenen dus om 28 mei alvast op de kalender te zetten!

Namens de IJsclub, Marga Stijnman