Elfdorpentocht wederom groot succes

Elfdorpentocht wederom groot succes

Afgelopen zondag organiseerde Toerclub Stompwijk de 21e Elfdorpentocht en dat is weer een groot succes geworden. De eerste uren was het nog wat fris en bewolkt, maar aan het eind van de ochtend brak ook de zon door en werd het nog best lekker fietsweer. Dat trok vele fietsers over de streep om één van de mooie routes te gaan fietsen. De stevige noordoostenwind die daarbij regelmatig getrotseerd moest worden hield hen niet tegen.

In Stompwijk gingen uiteindelijk zo’n 860 fietsers van start en op onze 2e startplek in Maasland vertrokken ook nog eens ruim 430 deelnemers. Hiermee komt het totaal op bijna 1300 en dat is bijna 100 meer dan het vorige record. Deze deelnemers kwamen overigens niet alleen vanuit Stompwijk of Maasland en omgeving. Ook van veel verder waren fietsers naar de Elfdorpentocht afgereisd. michael

Een prominente deelnemer dit jaar was oud-Raborenner Michael Boogerd. Hij is met een groep van CRH Bouwmaterialen in voorbereiding op de in juni a.s. te verrijden  Alpe d’HuZes en zij hadden de 125 km van onze Elfdorpentocht uitgekozen als trainingsrit. Klimkilometers konden ze bij ons uiteraard niet maken, maar voor het opbouwen van een goede conditie is de Elfdorpentocht natuurlijk wel geschikt. In de gezellige sfeer in het Blesse Paard voelden zij zich ook prima thuis en Michael nam voor de start rustig de tijd om met wat mensen op de foto te gaan. Voor meer informatie of een clinic met Michael, zie de site: www.fietsenmetmichael.nl

De voorbereidingen liepen in de laatste week niet allemaal heel soepel. Doordat het een paar keer regende of geregend had kon niet iedere avond benut worden voor het uitzetten van de routes. Op een natte weg kun je immers geen pijlen zetten. Maar voordat de zondag aanbrak konden toch nog alle pijlen geplaatst worden en waren we klaar voor de start. Dit jaar hadden we voor het eerst ook een route van 25 km uitgezet. Deze is vooral bedoeld voor gezinnen met kinderen en ging deze keer door de Vlietlanden en langs het Noord Aa. Vanwege het frisse weer was het nog niet zo druk op deze route, maar de ongeveer 45 deelnemers waren wel erg enthousiast.

Het was de hele dag een gezellige drukte op de 2 startlocaties en ook onderweg bij de verschillende controleposten. We hoorden ook weer vele positieve reacties op de mooie routes waar in totaal slechts 1 (één!) verkeerslicht in voorkwam. Velen geloven vooraf niet dat dit mogelijk is in onze drukke regio, maar komen dan verrast en enthousiast terug.

Daar lagen dan de bidons en rugtasjes klaar voor wie daarvoor gekozen had. Ook daarna was het nog lang gezellig bij Het Blesse Paard en ’t Wapen van Maeslant, waar we ook deze keer weer gastvrij werden ontvangen. Van valpartijen e.d. hebben we tot dusver niets vernomen en ook daar zijn we uiteraard heel blij mee.

Graag danken we weer alle vrijwilligers voor hun inzet. De routebedenkers en -uitzetters, stempelpostbezetters, fietsenstallingbouwers, koffieschenksters, inschrijvers en alle anderen. Alleen met hun hulp is zo’n evenement mogelijk.

En natuurlijk dank aan alle enthousiaste deelnemers. Graag zien we velen volgend jaar weer terug bij de 22e editie van de Elfdorpentocht op zondag 5 mei 2013.

Organisatie Elfdorpentocht

Aanstaande zondag 13 mei staat er voor de Toerclub weer een gewone clubrit op het programma. Op Moederdag rijden de C-groepen zoals gewoonlijk naar Klein Giethoorn (45km). De A en B gaan naar Hekendorp voor 85 km. Let op! Vertrek is om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30.