Koninginnedag 2012

jvdbosGenieten op Koninginnedag 2012

Koninginnedag werd vorige week, mede dankzij het fantastische weer, een dag om niet snel te vergeten. De dag ervoor was het nog grijs en kil en de dag erna kwam de regen met bakken uit de hemel zetten, maar op Koninginnedag kon iedereen heerlijk genieten van de zon en natuurlijk van alle Oranje activiteiten in het dorp. Hieronder leest u een kort verslag van deze dag.
De optocht met de Showband Kids ging al vroeg van start en er hadden zich al aardig wat circusartiesten verzameld bij Elmeco. Bij de kerk stonden ondertussen ook al heel wat kinderen, ouders en grootouders om de aubade bij te wonen. Het Jeugdorkest van Fanfare Juliana speelde het Wilhelmus. Wij als Oranjevereniging, waren vereerd dat de oudste inwoner van ons dorp, dhr. Jan van de Bos, dit jaar de vlag tijdens de aubade wilde hijsen. Daarna sprak hij nog enkele mooie woorden tot alle aanwezigen en wees iedereen er op om vooral te genieten van deze prachtige Koninginnedag. Vervolgens ging de optocht verder naar het sportpark waar de vele vrijwilligers al klaar stonden bij de onderdelen van het kinderspelcircus. De Oranjevereniging wil graag al deze mensen nog eens hartelijk bedanken voor hun hulp en hoopt dat zij ook volgend jaar weer klaar staan om de kinderen een mooie dag te bezorgen.
Met een deelnemerskaart in de hand gingen de kinderen de vele onderdelen af en kwamen zo langs de ballonnenclown, de schminktafel, de kop van Jut, het clownskop gooien, het acrobaten spel en nog veel meer. Aan het eind van de ochtend werden de prijswinnaars van de optocht bekend gemaakt en dit waren: Koorddanseres Maureen, Gijs als de Sterke Man (categorie 4 jaar), Iris Luiten als tijger en Tim met zijn bakfiets (categorie t/m 7 jaar). In de categorie 8 en 9 jaar waren dit Daan en Kim. Er werd een speciale prijs uitgereikt aan de professionele circustrein van de familie Van Bemmelen.

De Oranjelunch stond klaar om half één en voor je het wist zat iedereen buiten te picknicken. Na de lunch werden de prijswinnaars bekend gemaakt. In de leeftijdscategorie 2/3/4 waren de winnaars: Eline Koot en Rick Kloosterman (1e prijs), Julie van Santen en Lucas Havik (2e prijs), Sanne Havik en Gijs Ammerlaan (3e prijs). In de  leeftijdscategorie 6/7/8 gingen de prijzen naar Iris Isings en Jesse Luiten (1e prijs), Dani Soonius en Stijn Bolleboom  (2e prijs) en Sophie Overvliet en Aiden van Santen (3e prijs). In de categorie 9/10/11/12 waren de prijswinnaars  Eline van Bemmelen en Roy van Vliet (1e prijs) Lisa Ammerlaan en Robin Isings (2e prijs) Myrthe Turk en Joost van Bemmelen (3e prijs). Mocht je je prijs nog niet opgehaald hebben dan kun je dat alsnog doen bij Hélène van de Bos (Meerlaan 1a).

In het middagprogramma stonden de TVunits van Set in Motion klaar voor de Wii gaming competitie. In rap tempo stonden de kinderen klaar om 8 tenniswedstrijden te spelen. De vier beste gamers speelden vervolgens een kampioenswedstrijd waarin Jim Pardon en Philippe Bregman de beste gamers waren. Als tweede eindigden Eline van Bemmelen en Thijmen van der Salm. Terwijl ze in de sporthal streden,  werd het op het terras van de kantine steeds gezelliger en genoten de ouders van het prachtige weer.

Wij bedanken het kantinepersoneel en Jokelien van Rijn voor hun goede zorgen, onze sterke mannen Paul Rotteveel, Jos van Santen en Ed Luk voor al hun hand -en spandiensten en natuurlijk onze sponsors die door hun financiële ondersteuning ervoor zorgden dat Koninginnedag in 2012 wederom een bijzondere dag is geworden waar het plezier van af spatte. Voor meer foto’s kunt u kijken op www.stompwijk.nl onder het kopje foto’s.

Bevrijdingsdagbevrijdingsdag

Actieve vissers meldden zich al om 8.45 uur in de kantine. De vissen aan de Waterviolier wilden echter niet aan alle hengels bijten. Mitch en Ryan van Benten hadden wel vaak beet met maar liefst 5 en 2 vissen en verdienden daarmee een cadeaubon. Ondertussen waren er ook veel kinderen begonnen met stoeptekenen bij de kantine. Er werden mooie kleurrijke tekeningen gemaakt. De 1ste prijs werd gewonnen door Quinty en Naomi (10 jr.), 2de prijs door Isis en Yuki van Es (4/6 jr.) en 3de prijs door Anouk Vincenten (3 jr.).

Daarna verzamelden alle kinderen, met ouders, zich in de warme kantine voor 3 rondes bingo. Het was een gezellige drukte en er waren leuke prijzen te winnen voor iedereen.

De Bevrijdingsdag werd afgesloten met een gezellige rommelmarkt, waar  van alles te koop was. Alle rommelmarkt tafels waren verkocht en het publiek stroomde toe op zoek naar koopjes. De verkopers gingen tevreden naar huis en kopers waren erg blij met hun nieuwe spulletjes. Bij de koffiestand was het een gezellige drukte. Tijdens de rommelmarkt werd het Rad van Fortuin gespeeld door de Oranjevereniging. De plankjes met nummers vonden gretig aftrek bij het publiek en er waren mooie, originele en vooral leuke prijzen te winnen. Wij bedanken Bloemsierkunst de Passie, Coop supermarkt, Kwekerij van Marwijk, Andrea’s Haarstudio en Mevr. De Groot voor het beschikbaar stellen van prijzen voor het Rad van Fortuin. Mede dankzij hun prijzen, heeft deze activiteit ons als Oranjevereniging een kleine opbrengst opgeleverd. Met deze bijdrage kunnen wij voor volgend jaar weer een leuk programma organiseren om Koninginnedag en Bevrijdingsdag weer te vieren in Stompwijk.


Stichting Oranjefeesten Stompwijk