Snuitje

snuitjeSnuitje

Dit is onze Snuitje. Op vrijdagavond 4 mei aangereden. Dood. Dat kan, het is een heel groot risico, als je je kat naar buiten laat gaan. Maar……… dat je dan als bestuurder doorrijdt, dat kan er bij mij niet in. Dat mág niet, dat kán niet, dat dóe je gewoonweg niet. Het is mij ook ‘n keer overkomen, maar doorrijden, nou nee. Als het gebeurt, dan ga je toch mensen waarschuwen? Weet je niet van wie die kat is, dan bel je toch gewoon ergens aan? Vaak weten de buren wél van wie die kat is. Dader: had dat gedaan, misschien hadden we dan onze Snuitje nog kunnen helpen of in ieder geval kunnen bijstaan. Nu lag hij als oud vuil op de weg. ‘n Kat is geen ding, het is een dier, waar heel veel van gehouden werd. Gelukkig was onze buurvrouw Jolanda zo lief, om hem even bij haar in de tuin te leggen en daarna ons te waarschuwen. Helaas, hij was al dood.

Snuitje, bedankt, dat ik voor je heb mogen zorgen, dat je mijn vriendje hebt willen zijn.

Trees van Velzen