Vijfde GLML memorial

zonnebloemVijfde GLML-memorial

Alsof het geregeld was. Rond 17.30 uur nog behoorlijke regen en om 21.00 uur zelfs heftige buien. Tussendoor gingen we donderdag jl. met ongeveer 55 personen (groot en klein) fietsen t.g.v. de GLML-memorial.

De letters staan voor Gerard Lelieveld en Martien van Leeuwen. Twee sportmannen die met alle andere overleden sportvrienden en -liefhebbers tijdens een fietsritje worden herdacht. Niet bedrukt maar opgewekt en met lichte tred, genietend van natuur en omgeving. Richard Suijten, Fried de Jong, Leo de Haas (hij had een grote, maar bar gezellige groep!) en Hans de Graaf voerden elk een groep fietsers aan in de omgeving van Stompwijk.

De jaarlijkse toertocht, vijf jaar terug geïnitieerd door werkcollega’s van Gerard, is een jaarlijkse gebeurtenis geworden. Dan wordt tijd gemaakt om even terug te denken aan alle sporters, die dorpsbewoners uit hun (naaste) omgeving zijn kwijtgeraakt. Pedalerend op de fiets, zoals de naamdragers van deze herinneringstocht veel hebben gedaan.

Na afloop was er voor ieder een drankje en een doosje zonnebloemzaadjes. Deze bloem is intussen uitgegroeid tot hét symbool van de GLML-memorial. Wie daaruit dit jaar de hoogste zonnebloem weet te kweken, mag volgend jaar voorop fietsen!

Met dank aan Hans, Aad en Jan. En uiteraard alle deelnemers, die we graag volgend jaar bij dezelfde gelegenheid weer terug zien.

Jack Luiten