Blesruitermenner wint in Utrecht

blesruitermennerBlesruitermenner Aad Borst wint Grand Finale in Utrecht

Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse Dag van het Aangespannen Paard, in Utrecht gehouden. Een wedstrijd georganiseerd door en gehouden op het terrein van de faculteit voor diergeneeskunde in Utrecht. Ook een wedstrijd waar iedere menner weer naar toe leeft en graag aan meedoet. Dat is niet iedereen gegeven want het animo is zo groot dat er ieder jaar weer geloot moet worden over de deelname. Maar vele Blesruitermenners waren dit jaar toch weer ingeloot.

Het terrein was op vele plaatsen slecht, zeker in het verloop van de wedstrijd werd het slechter en was het dus voor vele pony’s en paarden, ploegen geblazen. Het blijft altijd een wedstrijd met veel deelnemers. Naast de vele tuigpaarden nummers en pony rubrieken, doen er zo’n honderd menners, wedstrijd en hobbyklasse, mee aan de Marathon.

Juist daarom is het knap van de Blesruitermenners om in alle rubrieken (pony’s , dubbel en enkelspan) hoog te eindigen.

Ja, en de topper was natuurlijk Aad Borst die met zijn Lot nog als tweede eindigde in zijn rubriek en de meerdere moest erkennen in dochter Linda die eerste werd, maar hij zou revanche nemen zo bleek later .

Van alle rubrieken t.w. enkelspan, dubbelspan, tandem en vierspannen zowel bij de paarden als pony’s mogen de eerste twee geplaatsten meedoen aan de Grand Finale. Deze Grand Finale is het sluitstuk van de dag en hierbij wordt de beste combinatie over alle rubrieken bepaald.

De Grand Finale wordt verreden op het hoofdterrein.

16 combinaties mochten dus meedoen, wedstrijdmenner of hobby klasse dat maakte niet uit. Pony-paard, twee- enkel of vierspan, alles streed om die ene prijs, de hoofdprijs.

Aad reed met zijn fell-Pony Lot of zijn leven er van af hing. In een fantastische foutloze rit met 4 hindernissen zette hij een tijd neer waar niemand een antwoord op had.

Een ereronde rijden met de beker voor de winnaar, op het hoofdterrein begeleid door applaus van zoveel publiek, dat is wel even “ kikke” voor Aad, maar het was ook “loon na werken”.

Linda werd uiteindelijk toch nog knap 6e in het totaalklassement.

Niet alleen Aad en Linda deden het goed. Jan Gravensteijn werd in de rubriek tweespan pony’s heel knap derde en met Jos Stuifzand op de 5e plaats, Sandy Seijn op de 13e direct gevolgd door Sonja de Jong was het een echte  Blesruiterdag daar in Utrecht.

Ab