Polderdag 2012

uil

Een dag met gouden randje. Elk jaar kijk ik er weer naar uit, Hemelvaartsdag is Polderdag. Voortreffelijk weer en veel mensen hebben hun bedrijf opengesteld voor nieuwsgierige blikken. Het is altijd weer een kijkje achter de schermen. Dit jaar waren er buiten de adressen in eigen omgeving ook Voorschoten en Wassenaar binnen handbereik. Op de kaasboerderij van Onderwater (Westeinde Zoeterwoude) was als op bestelling een koe bevallen van een kalf en zelfs één van een tweeling. Met verrekijkers kon er naar het werk van de weidevogelbescherming gekeken worden. De meidengroep ‘overstekend wild’ zong prachtig op deze locatie en de boerin heeft de hele dag hun eigen kaas verkocht. Op de locatie aan de Weidelaan, zijstraat van Noordbuurtseweg stond een shantykoor voluit te zingen, afgewisseld met de Ierse groep Blue Monday. Bankjes in de tuin, koffie, cake en hamburgers voor het goede doel en prima stek om van de omliggende landerijen te genieten. Verder zijn wij een keer richting Hoogmade gegaan, waar in een uithoekje een kwekerij zijn kas had open gesteld en een boerenbedrijf hun stallen. Een knuffelweide met geiten en speciaal voor de gelegenheid werden er roofvogels geshowd. Met bijna alle vogels, eentje was het echt zat en mocht blijven zitten. Oehoe-uil Lalai poseerde met ons als liefhebber op de foto, wat een prachtige roofvogels en wat zijn de eigenaren enthousiaste vertellers over hun vogels. Zo was Laila, de uil, die dag jarig (1) en vanaf dat ze 6 weken oud was, is ze vertrouwd gemaakt met mensen en dieren in haar directe omgeving. Geheel handtam dus. Verder hebben wij nog een antiekboerderij bezocht, waar achter elke deur weer een deur was met allerhande antiek. De fietspaden overvol, zo ook de opengestelde bedrijven en de terrasjes. Met dank voor het 15e initiatief van Land van Wijk en Wouden.

Petra