Weekendkamp Inpakken en wegwezen geslaagd

Weekendkamp ‘Inpakken en wegwezen’  geslaagd

Moe en voldaan werden de kinderen afgelopen zaterdag middag door hun ouders opgehaald. Het liefst hadden ze nog een dagje door willen gaan, maar het jaarlijkse weekendkamp was afgelopen. De opening moest helaas een Stompwijks kwartiertje later beginnen vanwege de stortbui die even langs kwam. Daarna verliep alles gemoedelijk en gezellig. De openingsceremonie werd in gang gezet door het animatie team van de kampstaf.

Dit team staat altijd klaar tijdens kindervakanties en kon niet ontbreken tijdens ons weekendkamp. De echte chichiwa, chichiwawa dans werd door alle kinderen en ouders mee gedaan. Het 27e kamp was geopend en twee dagen stonden in het teken van ‘vakantie’. 

De herfst- en kerstvakantie kwamen vrijdag aan bod met leuke spelletjes als tent opzetten, koffer pakken, kerststal nabouwen en verkleden met een echte kribbe, kerstboom trekken en champagne glazen stapelen. Spannend dat het was, met een tocht over de (Zusters) dijk in het donker, naar het Westeinde en weer terug via de Meerlaan. Gelukkig had boer Onderwater zijn stieren weggehaald, helaas de koeienpoep niet. Maar dat was niet erg, zeker niet als er later patat met frikandel staan te wachten in de kantine. Daarna lekker vroeg naar bed in de tent om ‘snel’ te gaan slapen.

Zaterdagochtend weer op tijd aan het ontbijt om daarna fruitig de ochtendgym te doen met Zumba kampstaf expert Rachelle. Dat was al weer vroeg zweten, voor de jongelui.

In de ochtend stond alles in het teken van de voorjaarsvakantie, met een echt smokkelspel. De chocolade paaseieren en de echte gouden eieren moesten heelhuids over gebracht worden. Vermoeiend was dat, ook voor de losse leiders. Spannend en cool waren de laser games in de sporthal, georganiseerd door Set in Motion.nl

Een moment van rust werd rond de middag ingebouwd om gezellig rond een eigen gemaakt kampvuur te zitten en een potje te koken. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een lekker soepje met daarbij een gebakken broodje aan een stok. (stokbrood). In de middag konden de zwemspullen aangetrokken worden. Gelukkig zat het weer mee en hadden de kinderen honger naar water om daarmee extra bonuspunten te behalen. Spannend blijft het altijd weer om over het water te scheren aan een wieltje met een klein stukje hout waar je dan op zit. De leiders moesten de kinderen regelmatig insmeren met zonnebrand want de witte huidjes waar de zon nog niet gewend.

Maar het belangrijkste voor de kinderen was de wisseltrofee. Voor bonuspunten deden ze alles, om maar de winnaar te worden. Helaas kan er maar 1 winnaar zijn, die met de eer gaat strijken. De winnaars waren dit jaar de ‘thuisblijvers’. Tijdens de opening hadden ze zelf al een schavot klaar gemaakt. Deze konden ze direct weer gebruiken voor de huldiging.

Na afloop kregen de kinderen een strandbal met echte weekendkamp logo als aandenken. Er werd nog een groepsfoto genomen en daarna een ijsje gegeten. Tevens werd er een woord van dank gesproken door de penningmeester van Stompwijk ’92 geadresseerd aan de kampstaf.

Zonder hulp van vrijwilligers kunnen we dit kamp niet organiseren. Wij bedanken daarom de bouwploeg voor hun vakkundige hulp, de catering voor het heerlijke eten, Erwin van Es van Set in Motion voor de games, alle vaste leiders voor hun verantwoordelijkheid, alle losse leiders voor hun inzet, Hedzer v.d. Velden voor de fotografie, alle sponsoren voor hun donatie en alle anderen die ons geholpen hebben om dit weekendkamp tot een succes te brengen.

De Fotograaf Hedzer v.d. Velden heeft deze dagen heel veel foto’s genomen. Wij verwachten dat deze volgende week op de site

www.weekendkampstompwijk.nl te zien zullen zijn. U krijgt hierover nog bericht van ons.

Groetjes, de Kampstaf,

(Rachelle, Sjors, Jokelien, Monique, Jeroen, Wendy, Margreet, Peter)