Stompwijkse Paardendagen

Stompwijkse Paardendagen op 20, 21, 22 en 23 juli

Het kortebaanseizoen is op 30 april in Helmond gestart en ook het mooie weer van de afgelopen dagen nodigt uit vooruit te kijken naar de Stompwijkse paardendagen 2012. Het bestuur streeft naar modernisering van het evenement en het zal u niet zijn ontgaan dat Party Herberg Het Blesse Paard dit jaar voor het eerst de catering verzorgt. Wij als bestuur kijken uit naar deze frisse start. Ook de vergunningaanvraag is bijna afgerond, zodat niets meer het evenement in de weg staat. Als nu ook het weer nog een beetje meezit, zullen wij er alles aan doen om jong en oud plezierige dagen te bezorgen.

Zoals gezegd, willen we het evenement moderniseren onder het motto: “Feest door en voor de Stompwijkers”. Dit betekent dat we het programma iets hebben aangepast. Traditioneel starten we het feest op vrijdagavond met de bromfietscross en houden we op zaterdagavond ringrijderij. Dit jaar draaien we dat om. Vrijdagavond ringrijderij en zaterdagmiddag om 17.00 starten we met de bromfietscross. Dit heeft twee voordelen. De ringrijders nemen toch al deel aan de optocht en hoeven dan op zaterdag niet nogmaals in te spannen. Bovendien sluit het beter aan bij de Stompwijkse paardendagen om te beginnen met een paardenevenement. De bromfietscross houden we op zaterdag, omdat we willen proberen op zaterdagmiddag meer bezoekers te trekken. Na afloop van de bromfietsrace is er in de grote feesttent een optreden van een band voor alle leeftijden. Dit betekent wel dat de quadsrace voor de lagere school jeugd komt te vervallen, omdat anders het programma op zaterdag te vol wordt. Wij begrijpen dat we hiermee de schooljeugd enigszins teleurstellen, maar de bromfietsrace is natuurlijk ieder jaar weer leuk om te zien. Een volgende keer komen we uitgebreider op het programma terug.

Bestuur Nooit Gedacht