Spelling geen kwelling

Dictee1Spelling geen kwelling!

Het Groot Zoeterwouds Dictee 2012 levert € 3450,– op voor het goede doel!

Op dinsdag 22 mei organiseerde Rotary Zoeterwoude e.o in Het (bomvolle) Blesse Paard te Stompwijk het Groot Zoeterwouds Dictee, ditmaal voorgelezen door Burgermeester Liesbeth Bloemen (Zoeterwoude). Voor de ruim 148 leerlingen van groep 8 van de Bernardus-, Corbulo-, Klaverweide-, Westwoud- en Maerten van den Veldeschool was het letterlijk peentjes zweten echter het evenement bewees voor het vijfde achtereenvolgende jaar dat spelling geen kwelling hoeft te zijn.

Om mee te kunnen doen hebben de kinderen zich laten sponsoren door familie, vrienden en buren. Daarmee werd ruim € 3450,– opgehaald! De opbrengst van het sponsorgeld wordt besteed aan een goed doel, dat de kinderen in onderling overleg per school bepalen.

Djenna Secci (Westwoud) de winnende leerling met slechts 7 fouten, won een uitstapje voor vier personen naar de Efteling. Lindy versteegen (Klaverweide) haalde het meeste sponsorgeld binnen en won een stoere Rabobankfiets.  Amber van der Sluis (Corbulo), de winnende docente mag volgend jaar het dictee schrijven.

Rotary Zoeterwoude e.o. werd in 2005 opgericht en zet zich graag in om met ludieke acties geld in te zamelen voor goede doelen. Het jaarlijks terugkerend Groot Zoeterwouds Dictee is één van die acties. Op Hemelvaartdag 2012 organiseerde zij een inzamelactie t.b.v. Humanitas

Foto’s: Rita van de Poel fotografie

Nadere informatie: http://www.rotary.nl/zoeterwoudeeo/

Paul Pardon, Tel.06-52506655