Van de redactie

Van de redactie

De Pinksterdagen liggen bijna achter ons, wij van de reactie hebben onszelf uit de achtertuin moeten schoppen en van het terras bij de Bles. Het was zo gezellig met familie en of vrienden, waardoor we er eigenlijk spijt van hadden om vandaag (2e pinksterdag) de Dorpsketting te maken. Vooral omdat het weer zo verschrikkelijk lekker was. We hebben allemaal gefietst of gewandeld, want ons overactieve dorp had weer de nodige activiteiten op het programma staan.

Voor de Toerclub was het de gebruikelijke zondagochtend route, de ijsclub heeft drie prachtige wandelroutes uitgezet, met ruim 200 wandelliefhebbers.

Dankzij Leo nog wat actuele foto’s van het eerste van de voetbal, die jongens zijn lekker bezig en verwachten veel supporters aanstaand weekend. Een bus is al geregeld, dus allemaal inschrijven en meegaan om ze te ondersteunen.

Summerland en de Stompwijkse paardendagen liggen op de loer en wij zijn natuurlijk weer van plan om een Bruggenfeest te gaan houden op de nationale burendag en die valt op zaterdag 22 september. Dit is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. De plannen zijn nog in potlood gemaakt en moeten nog verdere vorm krijgen, maar het idee is hetzelfde als 2 jaar geleden. Ieder bouwt een feestje op zijn eigen brug, met zijn buren en vrienden (die geen brug hebben). Als u nu al weet dat u mee gaat doen, zend dan even een mailtje naar de redactie@dorpsketting.nl. ‘Bruggen’ die niet meedoen kunnen zo nodig geadopteerd worden. Sjaak Vurens heeft ooit het idee geopperd om de bruggen van bloemen te voorzien, zodat de Stompwijkse vaart een fleurig aanzien krijgt. Bij hem hangen de plantjes al.

Het Oranje Fonds is het grootste Nationale Fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. U kunt nu alvast bij het Oranjefonds aankloppen met uw plannen. Er wordt maximaal een bijdrage van € 500,— in het vooruitzicht gesteld om de plannen op Burendag uit te voeren. Meer weten? www.burendag.nl.

Het lijkt ons ook bijzonder leuk om het Dorpshuis hierin een centrale rol te geven, omdat de ruimte voor het Dorpshuis hier zich uitstekend voor leent en de bewoners van de Zustersdijk de vorige keer een uitstekende samenwerking met The Beatz hadden. Om het geheel wat swingend te maken nodigen wij muzikanten uit om eveneens te reageren om de burendag muzikaal te ondersteunen. Ook cabaret, dansgroepen en andere activiteiten zijn van harte welkom.

Kortom we leggen de plannen alvast in de week, denk er over na en laat ons uw idee weten om deze dag tot een succes te maken. Zo, de lege bladzijde is vol. We kijken reikhalzend uit naar de mailbox van volgende week.

Redactie, Petra