Verslag van de fietstocht van de KBO

fietstochtVerslag van de Fietstocht van de KBO donderdag 24 mei

Donderdag om 9 uur zouden we starten voor de fietstocht en jawel hoor, alle 23 personen die zich hier voor op gegeven hadden waren present. Het was heel mooi weer daarom waren allen zomers gekleed.

Het bestuur deelde gekleurde veiligheid shirtjes uit, dat was heel handig want zodoende kregen wij nog al eens voorrang van het andere verkeer.

Onze eerste stop was in Leiderdorp in Winkelhof waar wij in restaurant “ Keizers Kroon” de koffie hebben gebruikt met gebak naar keuze.

Om elf uur gingen we weer verder richting Koudekerk a/d Rijn en via de Stille Verlaat naar Hazerswoude-dorp. Ja dat is een heel groot dorp met veel weilanden en mooie fietspaden.

We zijn daar gestopt voor gebruik van de lunch in de Egelantier, tegenover het Raadhuis aan het Raadhuisplein. Wij hebben de lunch op het buitenterras gebruikt. Er was van alles te bestellen, van een complete lunch tot heerlijke pannenkoeken, we hebben heerlijk gegeten.

Om twee uur zijn we weer opgestapt voor de reis richting de Weipoort in Zoeterwoude. Daar kun je ijs kopen in alle maten en smaken, je kunt binnen of buiten zitten. Ook de waterkant van de Weipoortsevliet is een rustpunt waar je even één bent met het boerenlandleven.

Maar het werd tijd voor de thuisreis. Toon blies op zijn fluit en allen kwamen bijeen, voor het uitspreken van dankwoorden aan het bestuur voor de traktatie en de organisatie.

Een groot dankwoord aan Piet Beekman voor de mooie route door het Groene Hart en de mooie stopplaatsen waar we geweest zijn.

Tot volgend jaar, Jan van de Bos