Inschrijven voor Wielerdag Zoeterwoude

Hogere kosten deelnemers Inschrijven voor Wielerdag Zoeterwoude    

Zondag 17 juni is de 31e editie van Wielerdag Zoeterwoude. Naast officiële wedstrijden voor nieuwelingen en elitedames, staan ook de Grutronde en de Burgerronde weer op het programma.

Sinds vrijdag 1 juni is de inschrijving geopend voor de Grutronde en de Burgerronde. Deelname aan de Grutronde (voor Zoeterwoudse kinderen van de basisscholen) kost slechts één euro. Dat bedrag gaat volledig naar ziekenhuis Mikumi in Tanzania. Inschrijven kan bij Hobbycentrum Zoeterwoude/De Grim Sport aan de Zuidbuurtseweg 62.

Aan de burgerronde kunnen inwoners van Zoeterwoude en Stompwijk deelnemen. Zij zijn dit jaar echter duurder uit dan voorheen. Iedere deelnemer is nu namelijk verplicht een bedrag van € 7,50 aan verzekeringskosten te betalen. Wielervrienden, dat zijn vrienden die jaarlijks het wielercomité steunen, konden voorheen gratis deelnemen aan de burgerronde maar moeten nu € 7,50 betalen om te mogen starten. Renners die géén wielervriend zijn, betalen 5 euro meer en moeten dus € 12,50 betalen. Het wielercomité is niet gelukkig met deze verhoging, maar komt er niet onderuit.

Ook deelnemers aan de Burgerronde kunnen zich vanaf 1 juni inschrijven bij Hobbycentrum Zoeterwoude/De Grim Sport.