Let’s Play Darts 10 jaar

Nadat er in april de eerste voorrondes zijn gespeeld in Café “De Gouden Leeuw”, was het afgelopen vrijdag (1 juni) de beurt aan “De zalen van de Meester” in Zoeterwoude waar de tweede ronde van het dartstoernooi werd gespeeld.

In totaal gingen 54 deelnemers van start, te weten 45 mannen en 9 dames. Inzet bij de dames is een plek op het podium en daarbij dus een ticket voor de finale! Door het grote aantal deelnemers bij de heren, speelden zij voor een plaats in de halve finale, welk ook op het podium voorafgaande aan de finale tijdens het Summerland-weekend gehouden zal worden.

Het was afgelopen vrijdagavond (1 juni) echt weer zo’n heerlijke dartsavond waarbij er weer volop spanning was. Mooie partijen die voor de één een ronde verder betekende en voor de ander was het over en uit. Er waren zelfs partijen waarbij het op het laatst om nog maar 1 pijl ging. Blijdschap en verdriet kunnen in de sport wel erg dicht bij elkaar liggen.

Uiteindelijk staan bij de dames in de finale Astrid Coene namens Zoeterwoude (wederom) en ook niet voor de eerste maal Shirley Brugman namens Stompwijk. De nummer 3 bij de dames werd ook bekend. Tamara Prins won namens Stompwijk van Wil v/d Akker uit Zoeterwoude. Tamara (winnares 2006 en 2011 won van de winnares 2004) zal zondagmiddag 8 juli haar beker na de damesfinale op het podium in ontvangst nemen.

Bij de heren krijgen we eerst op het podium 2 halve finales. Vanuit Zoeterwoude strijden Henk Turk (7-voudig winnaar van dit toernooi) en Ruud van Vliet tegen elkaar voor een plaats in de finale. Bas de Haas en Wout Brugman zullen als vertegenwoordigers van Stompwijk de strijd met elkaar aangaan voor een finaleplaats. Zo zal 8 juli wel een speciale dag kunnen worden voor de familie Brugman. Zoon Wout en dochter Shirley in de spotlights op het podium en dat op Mieke haar verjaardag!

Na alle ontknopingen kwam er keurig volgens schema om 1.00 uur ook aan deze avond weer een einde. Nadat de organisatie met elkaar alles weer had afgebroken en opgeruimd, konden Guus en Yvonne van der Geest ook weer terugkijken op een prachtige dartsavond.

Verdere informatie voor de finalemiddag op 8 juli in de tent tijdens het Summerland-weekend volgt nog. U kunt ook onze website

www.stompwijkzoeterwoudedarts.nl raadplegen.

De organisatie