Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag waren de weergoden ons goed gezind en reden alle groepen een zonnige clubrit naar Leimuiden. Zo’n 55 fietsers verzamelden om half 9 op het erf van Theo.

Jaap de Jong was vóór de start aanwezig om de sfeer van het peloton weer te proeven. Hij kwam op de juiste zondag, het erf van Theo was nauwelijks groot genoeg voor de nerveuze raspaarden van de verschillende groepen. Iedereen wilde na de gedwongen regenpauze van vorige week weer een lekkere rit rijden. Jaap is van plan om volgende week (bij de C-groep) weer op de fiets te stappen.

De B vertrok met z’n 11-en (9 mannen/ 2 vrouwen) naar Leimuiden. We rijden de laatste weken in wisselende samenstellingen met telkens weer nieuwe herintreders. Vandaag waren dat: Jan Luiten, Wim Wetsteijn en Albrecht. Wim reed alsof hij nooit afwezig geweest was, heen en terug mee op kop. Vanaf de start gingen de eerste kilometers langs De Vliet in de juiste (opwarm) snelheid waarbij iedereen in de groep lekker op gang kwam. Tel daar de voor de wind bij op zodat we gaandeweg sneller door de polders (konden) kachelen. Het was gezellig druk op de fietspaden. Na ca. 40 km arriveerden we met een compacte groep bij het café “De Keijzer” voor de koffiestop. Met alle andere TC-groepen konden we buiten in het zonnetje genieten van de koffie met appelgebak. Terug ging de route via de Ringvaart. Bij Oude Wetering moesten we, in plaats van via de draaibrug, met een pontje oversteken. Precies daar kregen we een buitje op onze knar. Ook vandaag weer heerlijk gefietst. Om 12.05 uur weer thuis in Leiden met 80 km op de teller.

Hans Heemskerk

De C-groepen

Met een jetlag nog in de benen de fiets weer uit de schuur gehaald en op weg naar de Vliet. Gelukkig scheen de zon en hoefde ik niet te twijfelen, wel of niet de korte broek! De C1 telde maar 3 fietsers, de C2 waren met zijn 8 en. Wij reden de route naar Leimuiden tegengesteld, langs de Vliet, waar we nog in de remmen moesten voor een overstekende fazant met kuiken, naar Leiderdorp en via de Zijldijk naar Oud Ade. Dan bij Oude Wetering langs het water en over de brug naar Leimuiden. Op de brede wegen konden we rustig met zijn 3en naast elkaar fietsen, dat is wel zo gezellig! Bij het Café van De Keijzer was er vandaag een Kunstspektakel georganiseerd in samenwerking met de Rabosponsortocht. Diverse kraampjes stonden gevuld met schilderijen en andere artistieke stukken. Voor de koffieliefhebbers was het goed geregeld en stond er een tap buiten klaar. Dus iedereen werd snel van koffie en dergelijke voorzien. Wij waren de eerste groep en konden nog een lekker plekje in de zon uit zoeken. Al snel kwamen ook de andere groepen en was het terras aardig vol. Voor de weg terug de richting Rijnsaterwoude gekozen en hadden we wind van zij of tegen, de temperatuurmeter gaf 16° aan. Door Woubrugge, Lagewaard en de Koudekerkse brug over. Jolanda kon nu een keer vlak bij huis afhaken en wij reden via het speeltuinpad naar Zoeterwoude en bij het Slingerlandpad reed Elly alleen verder. Met 58 km was ik om even over 12 weer thuis, lekker gefietst en genoten van een mooie route.

                                                                             Annie van Rijn

toerclubVandaag een stralende zondag na een tegen vallende zaterdag, Vorige week was het net andersom en is de gehele club in bed blijven liggen. Maar nu floten de vogels en scheen het zonnetje bij het ontwaken, dus hup de paden op de lanen in. Toch met een iets ontstemd gevoel op pad want de deceptie van de voetbal van zaterdag werkte toch nog door. Een andere vroege vogel die zijn hond uitlaat schreeuwt tegen een lid van onze club, “Uit dat pak, ik schaam me dood”. Ja we hebben ook een vleugje oranje in onze clubkleding. De route liep via Leiden, Hoogmade, Rijpwetering, Roelofarendsveen naar Leimuiden. Dit dorp is opgemaakt voor het jaarlijkse feest met sprietlopen en allerlei oude dorpsspelletjes. Viel gisteren allemaal in het water, maar vandaag is er weer volop hoop. We drinken een bakkie bij De Keijzer, waar alle leden op af komen en we genieten van het zonnetje. We vangen een glimp op van de Westeinderplassen dat bol staat van de zeilboten, een prachtgezicht. Via Rijnsaterwoude en Woubrugge komen we in Zoeterwoude. Daar hebben ze zulke leuke uitspraken op de weg staan voor de paardrijders. ‘Ruim je mest op, dat scheelt een hoop!’

Volgende week naar het strand van Wassenaar, Groetjes Petra Oliehoek

Ook de A-groepen gingen naar Leimuiden met de 8 van de A1 als eerste. Hemelsbreed ligt Leimuiden niet zo ver, dus moet je wat omrijden. Iedere groep vult dat op z’n eigen manier in en wij deden dat via Boskoop en Aarlanderveen. Na ruim 50 km konden we op het terras plaatsnemen. Even later volgde de A3 en de A2 arriveerde als laatste na een flinke rit van 60 km via Kudelstaart en Aalsmeer.

Op de terugweg reden we via Roelofarendsveen en langs de Braasem. Dankzij het rustige, zonnige weer stikte het daar van de vliegjes. Niet echt een pretje dus. In Hazerswoude-Rijndijk zouden we net de A3 inhalen, toen Mark lek reed. Op die plek hebben we dit jaar al een paar keer met een lekke band gestaan, dus we beginnen ons af te vragen of daar soms veel scherpe rommel op de weg ligt. Dit keer kwam er een stuk ijzer uit de band. Het oppompen van de nieuwe band viel nog niet mee. Het blijft behelpen met die minipompjes, want pas met de derde kregen we er voldoende lucht in. Daarna was het nog een maar een kort stukje rijden, zodat we na 93 km terug in Stompwijk waren.

Arno van Rijn

Toen de A2 als laatste vertrok vanaf het terras, bleek er een paar handschoenen en een zonnebril te zijn blijven liggen van één van de andere groepen. De eigenaar van de handschoenen heeft zich al gemeld, maar van de zonnebril nog niet. Sjaak heeft zich er over ontfermd, dus de eigenaar kan contact opnemen op 06-15030997.

Ook de eigenaar van de handschoenen die op 1 april in Honselersdijk zijn blijven liggen heeft zich nog niet gemeld. Dit kan alsnog bij Arno van Rijn.

A.s. zondag is het Vaderdag en dan rijden de A (80km) en B (75) naar de Ruigenhoek bij De Zilk. De C gaat ook richting de duinen en heeft De Badmeester bij Wassenaarseslag als koffiestop (50km). Vertrek is weer om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30.