Stompwijkse Paardendagen 20, 21, 22, 23 juli

Stompwijkse Paardendagen 20, 21, 22, 23 juli

De Stompwijkse Paardendagen naderen nu met rassen schreden!!

Bij bijna elke Stompwijker begint het te kriebelen bij het vooruitzicht van een paar fantastische dagen georganiseerd rond de paardensport. Zoals eerder vermeld wordt het evenement wat omgegooid ten opzichte van de voorgaande jaren – maar de traditionele ponyrace blijft op zondag!

Sinds jaar en dag is de ponyrace een grote reünie van familie, vrienden , oud Stompwijkers en paardenliefhebbers. Dit willen we zeker in stand houden en daarom heeft het bestuur dan ook besloten dat op de zondag de entree gratis zal zijn zodat iedereen kan genieten van deze mooie en spannende tak van paardensport die al jaren het publiek vermaakt.

paardendagenLeuk om te weten is hoe deze traditie is ontstaan. In de jaren 60 waren er een aantal boeren die naast hun koeien er een paar pony’s op na hielden. Dit tot grote vreugde van de jeugd die al gauw wedstrijdjes tegen elkaar organiseerden. In die tijd ging dat nog op zijn janboerenfluitjes. Teugels van gevlochten strotouw, een plastic buis als zweep, bereden op de blote rug van de pony en rennen maar. In de zomervakantie kwamen de kinderen met de pony’s bij elkaar om tegen elkaar te strijden. Er waren 2 renbanen in het dorp; Het land van boer de Jong en het land aan de andere kant van het dorp van van de Bosch. Ouders en vrienden kwamen kijken en er ontstond een sfeer zo in de trant van “bij de Jong hebben ze een snelle joh, ik denk de snelste van Stompwijk”

“Puh ik wed dat die zwartbonte van Van den Bosch hem zo zijn staart laat zien”. Nu dat moest natuurlijk uitgevochten worden en er kwam een dag dat de pony’s van de 2 renbanen tegen elkaar konden racen .

In 1969 werd de eerste ponyrace officieel gehouden met de Stompwijkse kermis en is nu niet meer weg te denken tijdens de Stompwijkse paardendagen.

Na de ponyrace zal er weer flink gefeest worden in de grote tent waar onder andere  de feestband Rampscenario zal optreden. Maar daarover de volgende keer meer. Tot slot nog even de kortebaan agenda tot 23 juli;

Vrijdag           15 juni Sassenheim

Vrijdag          22 juni Zwanenburg

Donderdag       5 juli Egmond aan de Hoef

Zaterdag          7 juli Warmond

Bestuur Nooit Gedacht