Stompwijkse Paardendagen 20, 21, 22, 23 juli

Langzamerhand begint het programma van de Stompwijkse paardendagen steeds meer vorm aan te nemen.

Het motto feest door en voor Stompwijkers is misschien nog enig uitleg verontschuldigd. Werd er in voorgaande jaren nog beroep gedaan op buitenaf nu willen we het meer in eigen hand houden. Die veranderingen houden in dat in plaats van de ingehuurde horeca en kermisactiviteiten nu de plaatselijke horeca een grote vinger in de pap gaat hebben. Wij zijn er dan ook trots op dat het Stompwijkse Blesse Paard het aandurft om ons Stompwijkse feest nieuw leven in te blazen. Onder de bezielende leiding van Desiree Luiten bedrijfsleidster van Het Blesse Paard gaan er toch wel wat veranderingen plaats vinden. Zij is er dan ook buitengewoon content mee dat ze de Stompwijkse band K-Beng heeft weten te contracteren voor de zaterdagavond.

K-Beng heeft een goede reputatie als feestband. Zij hebben onder meer gespeeld op het nieuwjaarsfeest van de burgemeester van Amsterdam Job Cohen, het kampioensfeest van Ajax en het kampioensfeest van ADO Den Haag.

Weer wat afgedwaald op mijn belofte van vorige week; en die was wat schrijven over de band Rampscenario die de zondagmiddag voor zijn rekening gaat nemen. Rampscenario is niet geheel een Stompwijkse band maar wel met Stompwijkse banden.

Zo is de leadzanger Buffel zeker geen onbekende in het Stompwijkse circuit en vond zijn vrouw van zijn dromen in een op en top Stompwijkse.

Deze band is twee en half jaar geleden ontstaan – eigenlijk per ongeluk.

Een ondernemer in Hazerswoude kwam onverwachts in de problemen omdat de gecontracteerde band niet op kwam dagen. Wat nu?

Zoals in een dorp gewoon is werden er vrienden aangesproken die weer vrienden belden en het resultaat was dat die ondernemer toch over een band beschikte. En dit – rampscenario – was een groot succes! De muzikanten zijn bij elkaar gebleven en treden inmiddels regelmatig met groot plezier op in de regio. Het repertoire is zeer gevarieerd en de band maakt van elk optreden een feest.

Als het weer een beetje mee wil werken beloofd het een fantastische zondag te worden met de spanning van de ponyrace en zoals elke jaar een weergaloze hippische demonstatie tussen de koersen in. Deze zal overigens dit jaar ook een Stompwijkse aangelegenheid zijn, namelijk Piet Turkenburg met zijn machtige Friese paarden

Volgende keer zal ik daarop wat uitgebreider op in gaan.

Bestuur Nooit Gedacht