Uitgaansdag KBO

Afgelopen vrijdag zijn 54 KBO leden weer een dag uit geweest. Om kwart voor acht verzamelde de groep zich op de parkeerplaats van de sporthal. Al heel gauw kwam de bus van “Theo`s Busreizen” en klokslag acht uur vertrokken wij richting Soestdijk. We zouden het paleis Soestdijk bezichtigen en door een gids daar worden rondgeleid. Na een beetje een omweg om de files te ontlopen kwamen wij om half tien bij het paleis aan. In de ”Oranjerie” werden we getrakteerd op koffie met gebak. Daar werd de groep in drie kleine groepen verdeeld en onder deskundige leiding van een gids kregen we een rondleiding door het paleis. De rondleiding duurde ruim een uur en in elk vertrek vertelde de gids uitgebreid over de functie van dat vertrek en de geschiedenis daarvan. We zagen ook de studeerkamers van Juliana en Bernard en ook de huiskamer van de Koninklijke familie. Wij dachten een paleis vol pracht en praal te zien, maar het was allemaal  eigenlijk vrij eenvoudig. Vooral de kamers die gebruikt werden door het gezin van koningin Juliana. Het was een heel interessante rondleiding, mede door het enthousiasme en  de deskundigheid van de gids. Hierna stapten we weer in de bus die ons naar restaurant “De Drie Dorpen” in Ankeveen bracht, waar een voortreffelijke lunch voor ons klaarstond. Natuurlijk met de traditionele kroket. Het smaakte allemaal voortreffelijk. Na de lunch vertrokken wij naar Loosdrecht waar een rondvaartboot gereed lag voor een tocht over de Loosdrechtse  plassen. Jammer dat het weer niet zo best was. Harde wind en veel buien. Op het bovendek van deze tocht genieten, was er dus niet bij, maar benedendeks was het ook heel gezellig. Na de vaartocht weer in de bus richting Ter Aar, waar in restaurant “De Oude School” het diner geserveerd zou worden. En wat voor diner. In één woord Grote Klasse. Heerlijke soep, heel lekker vlees, allerlei soorten aardappelen en groenten en een overheerlijk toetje. Ik denk dat iedereen veel meer gegeten heeft dan normaal. Het was ook allemaal heel verleidelijk. We kregen tijdens het diner twee drankjes, die ons werden aangeboden namens het bestuur. Om half acht stapten we weer in de bus richting huis. Onderweg werd een attentie aangeboden aan Theo en sprak de heer Van den Bos een dankwoordje uit namens ons allen. Na een half uurtje kwam op het parkeerterrein van de sporthal een einde aan een hele mooie dag, waaraan we met veel plezier zullen terugdenken.

   

Bestuur en Theo, hartelijk dank daarvoor. Het was SUPER !!!!!!!!!!

Jan van Rijn