Jaargangfinale (NK) onder de 12 jaar

zwemmenJaargangfinale (NK) onder de 12 jaar

We hebben vandaag een heel spannende dag mogen beleven in het fantastische Dordrechtse 50 meter zwembad met elektronische tijdwaarneming. Voor elke leeftijdscategorie stonden vandaag de beste 24 zwemmers / zwemsters van Nederland op de startblokken voor hun favoriete zwemnummers. Van de Stompwijkers (Sanne en Eline) mocht Sanne als eerste van start. Haar eerste nummer was de 100m rugslag, hier tikte ze als 19e aan. Het volgende Stompwijkse nummer was voor Eline op de 100 meter schoolslag. Bij de finish was het heel spannend. De eerste 5 zaten vlak bij elkaar. Uiteindelijk kwam Eline 0,4 seconden tekort voor een bronzen medaille.

Nadat ons adrenalinepeil weer gezakt was, konden we Sanne bewonderen op de 100 meter schoolslag. Sanne had een 22e inschrijftijd. Ze liet zien dat ze goed in vorm was want uiteindelijk werd ze 15e waarmee ze heel wat meiden haar voeten heeft laten zien. Hierna zwom Sanne de 200 meter wisselslag. Helaas bleek de brandstof op te zijn en kon ze nog twee meisjes achter haar laten: 22e plek.

Vervolgens kropen we weer naar ons puntje van de stoel voor de 200 meter vrije slag van Eline waar ze een 7e inschrijftijd had. Maar in het verleden heeft ze laten zien dat ze verrassend snel door het water kan gaan op dit nummer. Ze ging als kogel van start. Na de 1e 50 meter gaf het elektronische scorebord aan dat Eline hier de minste tijd voor nodig had. Ook na 100 meter had ze nog steeds de leiding. Na 150 meter was een meisje haar nipt voor, maar nog steeds op koers naar een medaille. Maar helaas werd het de laatste 15 meter erg zwaar waardoor ze uiteindelijk 1/100 seconde meer nodig had dan het meisje dat als derde aantikte.

In de middag had Sanne haar laatste nummer: 100 meter vrije slag. We waren benieuwd of haar brandstofniveau weer op peil was. Na de eerste 50 meter zag ze nog heel wat voeten voor haar. Maar met een mooie eindsprint wist ze uiteindelijk knap 16e te worden.

Tenslotte volgde nog een laatste hartslag verhogend zwemnummer: de 100 meter vrije slag van Eline. Op dit nummer was ze als vierde geplaatst, zou het haar dit keer lukken? Halverwege de eerste 50 meter lagen de vier snelste meiden netjes naast elkaar op een lijn (het leek even op synchroon zwemmen). Na 50 meter gaf het scorebord aan dat ze 4e lag. Komt er nog een fantastische eindsprint die we al eerder dit seizoen van haar gezien hebben? De eindsprint kwam, maar dit keer was het verschil 0,3 seconden met nummer 3, helaas weer in het nadeel van Eline.

Sanne heeft bij haar eerste jaargangfinale laten zien dat ze thuis hoort tussen alle zwemtoppers van haar leeftijd en heeft een geweldige ervaring opgedaan waar ze enorm van genoten heeft. Eline heeft in totaal een kleine seconde te lang genoten van het zwemwater in Dordrecht om drie bronzen medailles mee naar huis te kunnen nemen. En ik was weer blij dat mijn hartslag weer op het normale niveau kwam na de wedstrijden. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. We hebben overigens veel leuke reacties gekregen n.a.v. de eerdere geplaatste stukken in de Dorpsketting, dus volgend seizoen laten we weer wat van ons horen.

Met vriendelijke groet, Ilona van Ruijven