Let’s play darts

dartsLet’s play darts 10 jaar

Eindelijk, aanstaande zondag is het zover. Direct na de kindermiddag van “Summerland” is er de finale van Stompwijk-Zoeterwoude darts. Uiteraard is er voor de kinderen na de kindermiddag ook wat te beleven tijdens de finale van dit toernooi. Om de finale wat extra kleur te geven, hebben wij al 2 dartgrootheden vastgelegd, te weten: Francis Hoenselaar en Roland Scholten. Francis, de geboren Rotterdamse dartster, heeft een erelijst die gewoon te lang is om hier te vermelden (zie google). Francis komt inmiddels voor de tweede keer naar Stompwijk, waar ze ook veel zin in heeft. Ook Roland Scholten, de geboren Hagenaar komt weer graag naar Stompwijk. Ook deze topdarter heeft een mooie lijst met overwinningen door heel Europa. Verder zijn we nog bezig om een internationale darter naar Summerland te halen. Bij het schrijven van dit stukje is het nog net niet rond, maar we hebben nog tot zondag.

De aanwezige kinderen krijgen de kans om een dartlesje te krijgen van deze toppers, om met ze op de foto te gaan en/of een handtekening te krijgen.

Zoals al eerder gemeld, spelen we eerst de halve finale van de heren. Daar staan de Stompwijkers Bas de Haas en Wout Brugman tegenover de Zoeterwoudenaren Ruud van Vliet en Henk Turk. Na de halve finale van de heren wordt de finale gespeeld tussen de dames. De Stompwijkse Shirley Brugman zal het opnemen tegen de Zoeterwoudse Astrid Coene. Na de prijsuitreiking van, laten we hopen een mooie finale, zullen de heren hun finale gaan spelen. Mocht er na de finales nog tijd over zijn, kunnen de winnaars nog tegen de prominenten een pijltje gooien.

De organisatie is bezig een zo’n professioneel mogelijk podium te maken voor in de Summerlandtent. We hebben de organisatie van Summerland immers beloofd om een “WK-waardig” decor en podium te maken. Voor de aanwezige bezoekers zal alles goed te volgen zijn op beeldschermen (onder leiding van Frans Oliehoek, moet dat zeker weer goed komen). Voor de ouders die moeten wachten totdat hun kind op de foto staat met een heuse wereld kampioen(e), of daarvan leert hoe je dartpijltjes moet gooien (je zal later maar kunnen zeggen “ik heb leren darten van een wereldkampioen”) is de bar al gewoon open om tijdens het kijken de tijd te doden.

Wij wensen de (halve) finalisten veel succes en plezier en de toeschouwers een fantastische middag toe. Het begint om 15.00 uur, dus wees op tijd!

 

De organisatie