De Stompwijkse Paardendagen

De Stompwijkse paardendagen

Het Stompwijkse feest staat alom bekend als een feest voor jong en oud, van kinderwagen tot rollator. Daarom beginnen we dan ook vrijdagmiddag om 13.30 uur met een klaverjaswedstrijd voor de senioren. In het verleden werd deze altijd gehouden in café de Gouden Leeuw. De laatste jaren is er voor gekozen het in de feesttent op het kermisterrein te laten plaatsvinden met als voordeel de ruimte en gelijk het oppikken van de kermissfeer.

Onder het genot van een drankje, hapje en de sound van Jan Groeneweg’s disco belooft dit ook weer een gezellige happening te worden. Tevens zal er voor liefhebbers ook een rummikub competitie zijn.

Vrijdagavond 18.30 uur worden de Stompwijkse Paardendagen officieel geopend met een optocht bestaande uit fanfare, ponyclub de Blesruiters, bereden politie en aangespannen paarden. De optocht vertrekt vanaf de Stompwijkse weg door het dorp en eindigt op het feestterrein.

Aansluitend start daar het ringsteken met de aangespannen paarden. Er zal in 2 categorieën worden gestreden. Eén met vaste partner en bij de tweede mogen mensen uit het publiek instappen. Een mooie kans voor diegene die altijd al wat met paarden hebben willen doen!

Daarna of ondertussen swingen in de grote tent, bijkleppen en de dorst lessen die deze dagen onherroepelijk ontstaat.

Als we zaterdag allemaal zijn opgedroogd kan het zaterdagprogramma beginnen met om 14.00 uur het springen om de Cor Jansen wisseltrofee. Georganiseerd door de Blesruiters voor onze dorpsgenoten en buurdorpen.

Naast het klassieke springconcours ook “Speel je spel” waarbij een deelnemer in 1 minuut zoveel mogelijk punten bij elkaar moet springen. Een gebeuren vol snelheid en spanning waarbij de adrenaline door je lijf giert.

Ook gieren maar dan van de lach kan je meemaken in de tent waar de doldwaze clown Erico vanaf 14.30 uur de scepter zwaait. Erico is een fantastische entertainer met een verrassende show voor jong en oud. Dus kinderen, papa ’s, mama’s, ooms, tantes en iedereen die eens ouderwets wil lachen, kom op tijd want dit wil je niet missen!

Om 17.00 uur staat het populaire hindernisspel met bromfietsen op het programma.

Je kunt je inschrijven een half uur van tevoren zodat er nog tijd genoeg is om te sleutelen en proefdraaien. De bedoeling is om zo snel mogelijk een parcours met allerlei ingebouwde hindernissen afteleggen De beruchte poldersloot van Spruyt zal ongetwijfeld ook aanwezig zijn en daarom is het raadzaam niet je zondagse pak aan te trekken

Voor de berijder van de origineelste gebouwde of verbouwde brommer is een geldprijs te verdienen.

 

Ja en dan is het inmiddels tijd om de feesttent in te rollen waar de Stompwijkse top feestband K-BENG het heft in handen gaat nemen. Zoals eerder vermeld is K-BENG een zeer geziene gast bij kampioensfeesten van onder andere Ajax en ADO Den Haag. Ook waren ze te horen op SAIL 2010. Kortom ze hebben het helemaal in zich om met hun uitgebreide repertoire de tent op zijn kop te zetten. Vanaf 18.30 uur lekker swingen, zingen, drinken en uit je dak gaan!

Bestuur Nooit Gedacht