Stompwijkse Paardendagen

Dressuur 2012

Het zit er weer op!

Altijd na een drukke periode van voorbereiding, volop actie en feest heerst de volgende dag het after-kermisgevoel. Het gemis van het bij elkaar zijn, de spanning voor de wedstrijden van de volgende dag, het vooruitzicht om eens lekker los te gaan in de feesttent. Maar mensen wat hebben we mooie dagen gehad!    

Het motto voor Stompwijkers door Stompwijkers is dubbel en dwars waargemaakt.

Geholpen door het voortreffelijke weer liep de nieuwe constructie als een gesmeerde machine.

De samenwerking met Het Blesse paard, de restaurantjes van Krulletje en de nieuwe kermisexploitant voelde aan als één grote Stompwijkse familie. Alle activiteiten hebben zoals gepland kunnen plaatsvinden.  

Het ringsteken met hun prachtige aanspanningen op de vrijdag.

De bromfietsrace op zaterdagmiddag bleek een gouden greep te zijn want nu konden ook de jongeren kinderen van dit spektakel genieten. De tribune was dan ook bommetje vol.

En een spektakel was het! De sloot van Martin Spruyt is nog nooit zo vaak gecontroleerd op waterplanten en slib. Buiten de duikers waren er natuurlijk ook zeer behendige coureurs die zonder problemen hun edele ros over het smalle plankje stuurden en in een oogwenk de finish haalden. Dit jaar was er nog een extra moeilijkheid ingelast en moest men oppassen voor op hol geslagen katten!

De band K-BENG!!! was er klaar voor om het van de tribune gestroomde publiek te trakteren op een fantastisch optreden. Jong en oud genoten zichtbaar van deze Stompwijkse band.

Zoals vanouds was de dag van de ponyrennen weer een gezellig weerzien. Heerlijk zittend in het zonnetje de kinderen aanmoedigen die op het scherpst van de snede over de baan denderen. Ook waren de demonstraties tussendoor een groot succes. Bij de veulenkeuring werd de hulp van het publiek ingeroepen en met een decibelmeter werd bepaald welk veulen de publieksprijs in ontvangst mocht nemen. Het jongste veulentje van Kees de Jong stal de show bij het publiek maar Sanne Angenent van de vakjury sprak een lichte voorkeur uit voor “How do you do” van Sandra van Bohemen. De meiden van Piet Turkenburg maakten hun belofte meer dan waar en schotelden de mensenmassa een show voor van hoog niveau. Hun carrousel van Friese paarden was een lust voor het oog en regelmatig klonk een luid applaus vanaf de tribune. En dan te bedenken dat er vanwege het natte land niet kon worden getraind op locatie.

Rampscenario zette vervolgens de tent volledig op zijn kop! Met een variatie van verschillende muziekgenres, van “Rijen in een wagentje” tot Pink Floyd werd de tent en daar buiten één golvende massa.

Nadat verleden jaar door overvloedige regenval de kortebaan niet door ging kon nu overgoten met zonneschijn de draverij in al zijn pracht en glorie plaats vinden. Al vroeg stroomden de duizenden bezoekers het terrein op. De totalisator had zijn handen vol aan al die mensen die wel een gokje wilden wagen. Het resultaat was een prachtige kortebaan met spannende ritten en een verrassende winnaar.

Onze trots Wim van der Mespel moest met Giovanni zijn meerdere erkennen in John de Leeuw met Victory Boy S. Hoe zeer verrassend dat was blijkt wel uit het feit dat geen enkel kind de winnaar heeft geraden.

Kortom we kunnen terug kijken op een paar fantastische dagen mede door alle inzet door Stompwijkers voor Stompwijkers!

Namens bestuur Nooit Gedacht

Conny Oliehoek