Politieberichten

Onzedelijke handelingen door Zoetermeerder

Een 63-jarige Zoetermeerder heeft op dinsdag 24 juli omstreeks 00.45 uur meerdere vrouwelijke feestgangers bij de Stompwijkse Paardendagen de stuipen op het lijf gejaagd. De man hield zich in zijn auto achter de feesttent op en zag dat diverse dames in het openbaar urineerden. Hij bescheen hen vervolgens met de autoverlichting en bevredigde zichzelf. Enkele dames deden aangifte tegen de man. De politie heeft de Zoetermeerder aangehouden en hem ingesloten in het politiebureau. De man kreeg een proces-verbaal.

Scooterrijder rijdt door na aanrijding met letsel

Een nog onbekende bestuurder van een scooter is op woensdag 25 juli omstreeks 16.15 uur doorgereden nadat hij met een 50-jarige Wassenaarse scooterrijder in botsing was geraakt. De 50-jarige naderde het kruispunt Dr. Van Noortstraat met de Jan Koenenweg en verleende de scooterrijder geen voorrang. Beide bestuurders kwamen ten val. Het gedrag van de onbekend gebleven bestuurder is opmerkelijk te noemen. Hij stond op, gooide de scooter van de 50-jarige onder luid gevloek en getier op het fietspad. Hij keek nog even minachtend in de richting van de 50-jarige, waarna hij op zijn scooter stapte en wegreed in de richting van Leiden. De politie stelt een onderzoek naar de toedracht van de aanrijding en de identiteit van de onbekende scooterrijder in, waarna proces-verbaal ter zake doorrijden na aanrijding zal worden opgemaakt.

Aangifte doen, eerst afspraak maken

De politie adviseert een ieder om alvorens aangifte te doen eerst telefonisch een afspraak te maken middels het algemene politienummer 0900-8844. Door eerst een afspraak te maken voorkomt u lange wachttijden en de daarmee gepaard gaande irritatie. Van eenvoudige delicten, zoals fietsendiefstal kunt u bij de politie Haaglanden ook via internet aangifte doen.